Категорије
СНП

ŠĆEKIĆ: Daćemo sve od sebe da dođemo do zadovoljavajućeg rješenja za radnike

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, na inicijativu Sinikata zaposlenih u zdravstvu razgovarao je danas sa predstavnicima ove sindikalne organizacije, koje je predvodio predsjednik Nebojša Radonjić.

“Fokus razgovora bio je na aktuelnom Granskom kolektivnom ugovoru za zdravstvo i inicijativi ove sindikalne organizacije za eventualnim izmjenama u pravcu izjednačavanja povećanja koeficijenata za sve kategorije zaposlenih u zdravstvenom sistemu”, navodi se u saopštenju.

Takođe, na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima i statusu Stambene zadruge za zaposlene u zdravstvu i aktulenim dešavanjima koja se tiču dopunskog, odnosno prekovremenog rada u Kliničkom centru Crne Gore.

“Ministar Šćekić kazao je da razumije nastojanje njihove sindikalne organizacije da povećanjem zarada budu zadovoljni i jednako uvaženi svi zaposleni u zdravstvu, kako medicinski tako i nemedicinski kadar, među kojima su pravnici, ekonomsti, IT stručnjaci, higijeničarke, vozači i drugi. On je kazao da će Ministarstvo zdravlja u najskorije vrijeme, zajedno Ministarstvom finansija i ostalim učesnicima u izradi GKU, sagledati kompletnu situaciju, kako bi u skladu sa trenutnom ekonomskom situacijom došli do zadovoljavajućeg rešenja”, navodi se u saopštenju.

Izvor: https://volimpodgoricu.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.