Категорије
СНП

Ministar pravde učestvovao na međunarodnoj konferenciji u Šibeniku

Ministar pravde, Marko Kovač, govorio je proteklog vikenda na međunarodnoj konferenciji  „Uloga države u jačanju kulture integriteta“ u Šibeniku, na poziv ministra pravosuđa i uprave Republike Hrvatske, Ivana Malenice.

Tom prilikom, Kovač je izjavio da je Crna Gora preventivni i represivni aspekt borbe protiv korupcije povezala sa procesom pridruživanja Evropskoj uniji. On je učesnike konferencije upoznao sa tim da je  Crna Gora pripremila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću sa ciljem sprječavanja sticanja i upotrebe imovine nezakonitog porijekla, a radi zaštite imovine koja je stečena na zakonit način.

Kovač je na kraju izlaganja naglasio potrebu jačanja povjerenja u rad javne administracije, kao i povećanja transparentnosti rada lokalnih samouprava.

Konferenciji u Šibeniku prisustvovali su ministri pravde država Zapadnog Balkana, kao i predstavnici agencija, nevladinog sektora i drugih tijela koje se bave sprječavanjem korupcije u ovom dijelu Evrope.

Izvor: https://www.gov.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.