Категорије
СНП

Сусрет Јоковић – Милер: Ојачати сарадњу Црне Горе и Аустрије у областима сточарства, агротуризма и шумарства

Потпредсједник Владе Црне Горе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Владимир Јоковић примио је данас у посјету амбасадора Републике Аустрије у ЦГ Њ. Е. Карла Милера (Karl Müller).

Амбасадор је честитао министру Јоковићу ступање на дужност, те изразио увјерење да ће током његовог мандата наставити и унаприједити сарадњу.

Министар Јоковић је изразио задовољство поводом одржаног састанка и оцијенио да ће даља сарадња допринијети унапређењу односа двије пријатељске земље, при чему је указао на потенцијал за повећање инвестиција у пољопривредно-прехрамбеној индустрији, уз истицање да ће Влада Црне Горе креирати повољан оквир да их подржи.

Јоковић је упознао амбасадора са спроведеним и развојним активностима на пољу пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и са тренутним статусом испуњавања агенде преговарачких поглавља 11,12 и 13 на пољу преговора из области пољопривреде, рибарства и безбједности хране.

Амбасадор је изразио спремност за пренос искустава Републике Аустрије у процесу приступања ЕУ као и у другим областима значајним за сектор пољопривреде, истакавши да Црна Гора има висококвалитетне производе на чију производњу треба да се фокусира.

Министар Јоковић нагласио да је искуство Аустрије као чланице ЕУ од изузетног значаја за процес приступања Црне Горе и исказао захвалност на спремности аустријске стране за размјену искустава и отворености за будућу сарадњу.

Саговорници су се сагласили да постоји простор за унапређење сарадње у области пољопривреде, посебно у сјеверном региону, у области сточарства, агротуризма и шумарства.

Потврђена је обострана спремност да се сарадња између Аустрије и Црне Горе додатно ојача и унаприједи, кроз пословну сарадњу, економску активност и трговину у наредном периоду.

Izvor: https://www.gov.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.