Категорије
СНП

Damjanović – Presker: Slovenačke kompanije zainteresovane za investiranje

Damjanović je ocijenio „da će raditi na jačanju saradnje u oblasti finansija, uz snažniji investicioni ciklus za razvoj države“

Ambasador Slovenije u Crnoj Gori Gregor Presker tokom sastanka sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem ukazao je da su slovenačke kompanije zainteresovane za investiranje, a predočio je i relevantna iskustva za povoljniji biznis ambijent, saopšteno je iz tog vladinog resora.

Iz Ministarstva finansija navode da je Presker naglasio spremnost Slovenije da nastavi podršku Crnoj Gori u reformskim procesima.

Dodaju da su sagovornici ocijenili da su „Crna Gora i Slovenija prijateljske države, koje nemaju međusobnih političkih izazova, već sadržajnu saradnju i redovan politički dijalog“.

Damjanović je ocijenio, kako se navodi, „da će raditi na jačanju saradnje u oblasti finansija, uz snažniji investicioni ciklus za razvoj države“.

Sagovornici su poručili, dodaju iz Ministarstva finansija, da će se nastaviti jačanje ekonomskih odnosa i kroz članstvo Crne Gore u CEF-u (Centar za izuzetnost u finansijama), a čiji su naredni programi usmjereni na učinkovito upravljanje imovinom.

„Na sastanku je istaknuto da će se izazovima u oblasti finansija detaljnije baviti i posredstvom Slovenačkog poslovnog kluba, koji je odlična šansa za direktnu razmjenu iskustava slovenačkih i crnogorskih privrednika“, piše u saopštenju.

Navode da je Slovenija jedan od ključnih partnera Crne Gore u oblasti razvojne saradnje, a za projekte u okviru razvojne podrške je uloženo 14,4 miliona eura u periodu 2008 – 2019. godine.

„Presker je najavio da će Slovenija nastaviti da učestvuje u realizaciji projekata u okviru razvojne saradnje, koja je privremeno stopirana tokom protekle dvije godine usljed pandemije virusa korona“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: https://www.vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.