Категорије
СНП

Сусрет Јоковић – Куртези: заједничка посвећеност испуњавању ЕУ стандарда

Потпредсједник Владе Црне Горе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Владимир Јоковић примио је данас у посјету амбасадора Републике Албаније у Црној Гори Њ.Е. Риди Куртезија.

Састанку су присуствовали и директор Директората за водопривреду Жељко Фуртула, начелница одјељења за међународну сарадњу Милена Вукотић и Енис Ђокај испред Директората за рурални развој.

Амбасадор је честитао министру Јоковићу ступање на дужност, те изразио увјерење да ће током његовог мандата наставити и унаприједити добросусједске односе.

Министар се осврнуо на изузетно добре односе Црне Горе и Албаније и нагласио спремност и отвореност за разговоре у циљу додатног јачања истих.

Закључено је да пољопривреда заузима посебно мјесто у свијету та да се сарадња у овој области мора уздићи на виши ниво.

Јоковић је упознао амбасадора са спроведеним и развојним активностима на пољу пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и са тренутним статусом испуњавања агенде преговарачких поглавља 11, 12 и 13 на пољу преговора из области пољопривреде, рибарства и безбједности хране.

Наглашена је посвећеност обије државе имплементацији ЕУ стандарда како због обавеза које произилазе из преговарачких поглавља, а нарочито због чињенице да се увођењем и имплементацијом ЕУ стандарда директно утиче на побољшање стандарда грађана.

Потврђена је обострана спремност да се сарадња између Црне Горе и Албаније додатно ојача и унаприједи, кроз пословну сарадњу, економску активност и трговину у наредном периоду.

Izvor: https://www.gov.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.