Категорије
СНП

Сусрет Јоковић – Прескер: унапређење сарадње кроз размјену искустава и добрих пракси

Потпредсједник Владе Црне Горе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Владимир Јоковић примио је у посјету амбасадора Републике Словеније у Црној Гори Њ. Е. Грегора Прескера.

Исказавши задовољство поводом сусрета, министар Јоковић је нагласио да су Црна Гора и Словенија државе које традиционално његују блиске пријатељске односе.

Амбасадор је упутио срдачне честитке министру Јоковићу поводом ступања на дужност, те изразио увјерење да ће током његовог мандата наставити и унаприједити добру сарадњу.

Господин Прескер је потврдио спремност Републике Словеније за интензивирањем размјене искустава између Црне Горе и Словеније у пољопривредном сектору, истакавши да је спреман да пружи сву неопходну експертску и техничку помоћ у погледу испуњења обавеза на европском путу Црне Горе.

Истакнути су успјешни пројекти и добре праксе Словеније у области пољопривреде, руралног туризма, шумарства као и искориштености средстава ЕУ кроз бројне програме од великог значаја, из којих Црна Гора може много научити и унаприједити ове области.

Потврђена је обострана спремност да се сарадња између Црне Горе и Републике Словеније додатно ојача и унаприједи, кроз пословну сарадњу, економску активност и трговину у наредном периоду, као и размјену искустава и примјену добрих пракси из Словеније у Црној Гори.

Izvor: https://www.gov.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares