Категорије
СНП

Konsultativni sastanak ministra Joković sa šefom Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković  je u srijedu, 01. juna 2022. godine, održao konsultativni sastanak sa delegacijom Svjetske banke na čelu sa šefom Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru, Kristofer Šeldonom, na temu Partnerskog okvira za Crnu Goru za period od 2022-2026. godine (Montenegro Country Partnership Framework – CPF).

Cilj sastanka je bio da se zajednički razmotre i prepoznaju prioriteti koji su usklađeni sa razvojnim ciljevima Crne Gore i koji istovremeno predstavljaju oblasti u kojima će angažman Grupacije Svjetske banke imati najveći uticaj.

Ministar Joković se osvrnuo se na izuzetno dobre rezultate prethodnih projekata Svjetske banke u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, koji su pomogli Crnoj Gori u procesu otvaranju poglavlja 11. Takođe, naglasio je značaj aktuelnog  projekta MIDAS 2 koji za cilj imaju pružanja podrške Crnoj Gori u ispunjenju mjerila za EU poglavlja 11, 12 I 13, kao i Program Sava-Drina Koridor kojim je predviđena izgradnja multifunkcionalnih nasipa na rijekama Lim i Grnčar.

U narednom programskom periodu ključni ciljevi i razvojni rezultati kroz koje Grupacija Svjetske banke namjerava da podrži Crnu Goru odnosiće se na poboljšanje ekonomske otpornosti, kao i efikasnije upravljanje životnom sredinom za potrebe održivog rasta, te će u tom pravcu ministarstvo razvijati buduće aktivnosti.

Izvor: https://www.gov.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.