Категорије
СНП

Joković za Adriu: Najbliži smo popisu u maju naredne godine

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Vladimir Joković kazao je, u emisiji „Patriotske igre“ na Adria televiziji, da je Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom u najvećem dijelu usaglašen, te da očekuje njegovo potpisivanje u najskorije vrijeme, možda i do kraja ovog mjeseca. Govoreći o popisu stanovništva, kazao je da je moguće da se on održi u maju naredne godine.

„Vlada je utvrdila, uz stoprocentnu saglasnost svih, prvi optimalni period da tada bude obavljen popis. Kada bi se desilo da nema nekih izbora, moglo bi da se desi da popis bude na jesen, ali bi mogao da bude u maju. Bliži smo maju iz objektivnih razloga, ne zbog toga da želimo da ga izbjegnemo“, naveo je Joković.

Predsjednik Sa ističe da mnogi misle da je popis tu kako bi se mnoglo da se preboroji koliko ima Crnogoraca, Srba, Albanaca, vjernika ove ili one crkve, ali  da to nije tačno.

Intervju Jokovića u kom govori o popisu stanovništva, inicijativi „Otvoreni Balkan“, odnosima u 43. Vladi, te šansama za poljoprivrednu proizvodnju u Crnoj Gori – pogledajte na programu Adria televizije od 20 sati i pet minuta.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.