Категорије
СНП

Шћекић-Феарне: Сарадња у области здравства веома драгоцјена за Црну Гору и Малту

Црна Гора и Малта додатно ће оснажити своје односе у области здравства, нарочито када је у питању јачање кадровских капацитета и стручно оспособљавање љекара и средњег медицинског кадра, али и у сегменту пружања здравствених услуга и примјене дигиталних сервиса, закључак је са састанка министра здравља Драгослава Шћекића са потпредсједником Владе и министром здравља Малте Крисом Феарнеом, на маргинама Самита малих земаља, који се одржава у Бечићима.

Саговорници су се сагласили да се кроз ажурирање и редефинисање Меморандума о сарадњи између двије земље из 2018. године, прецизирају будући конкретни облици сарадње у области здравства.

Шћекић и Феарне едукацију и размјену кадра на свим нивоима препознали су као једну од кључних могућности које за резултат могу имати добробит и за Црну Гору и за Малту. С обзиром на изврсност коју здравствени систем Малте посједује када је у питању софистицирана дијагностика и лијечење малигних обољења, закључено је да има простора за сарадњу у овом сегменту здравствене заштите.

И област дигиталних технологија такође има предзнак великог напретка у систему заштите здравља на Малти, те је и ова област препозната као могући вид будућег заједничког дјеловања.

Izvor: https://www.gov.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.