Категорије
СНП

Paunović: SNP sprema politički odgovor u Nikšiću i Mojkovcu

Kakav će biti politički odgovor Socijalističke narodne partije u Mojkovcu i Nikšiću gdje ova stranka vrši vlast u okviru koalicije koju predvodi Demokratski front odlučiće stranački organi, kazala je Pobjedi poslanica SNP-a Milosava Paunović.

Ona je komentarisala epilog lokalnih izbora u Beranama, opštini u kojoj, poslije sedam godina upravljanja, SNP ne učestvuje u vlasti.

Nakon pregovora, koji su trajali nešto više od dva mjeseca, većinu su formirali DF, Demokrate, Prava, Ujedinjena Crna Gora i pokret „Berane sad“, a isključivanje SNP uslijedilo je nakon što je ova stranka prihvatila učešće u manjinskoj vladi.

Od 2014. godine stranka Vladimira Jokovića vršila je vlast u Beranama sa Demokratskim frontom, odnosno Novom srpskom demokratijom, a 2018. u vladajućoj koaliciji im se, sa svega četiri mandata, pridružila i Demokratska Crna Gora Alekse Bečića.

– SNP će svakako kao odgovorna i ozbiljna politička partija znati da preduzme određene korake i na neki način politički odgovori na ovakvu situaciju – istakla je Paunović.

Ona je podsjetila da je SNP u Beranama pružio ruku donedavnim koalicionim partnerima, jer su smatrali da je „najbolje za građane i vršenje lokalne vlasti da nastave tamo gdje su stali, uz manje ili veće korekcije s obzirom na broj osvojenih mandata“.

– Međutim, prije svega Demokratska Crna Gora, a onda i DF, nijesu htjeli da naprave koaliciju sa nama. Izabrali su, naročito DF, svoje dojučerašnje političke protivnike i opcije koje su dijametralno suprotne njihovim i političkim i ideološkim stavovima – naglasila je Paunović.

Smatra da su pogriješili takvim postupanjem, te da vlast koja se formirala bez SNP-a neće biti stabilna.

– Vlast neće trajati dugo s obzirom na to da već imamo negativna iskustva sa pojedinim konstituentima koji su sada činioci vlasti – rekla je sagovornica Pobjede.

Ipak, dodala je ona, SNP će u Beranama biti konstruktivna opozicija koja će raditi u interesu građana i koja neće na bilo koji način onemogućavati rad lokalne samouprave.

– Formiranje vlasti je zavisilo od naših koalicionih partnera, ne od nas. Imali su našu ponudu, nijesu to htjeli. Izabrali su neki drugi put – put ka „Evropi sad“ i Demokratama, put koji se definitivno ne slaže sa njihovom ideologijom i politikom koju smo do sada zajedno vodili – istakla je Paunović.

Komentarišući predstojeće lokalne izbore koji će se održati 23. oktobra u 14 opština, Paunović je kazala da još uvijek nijesu donijeli odluku hoće li nastupiti samostalno.

– Još uvijek nije održan Glavni odbor na kome bi se raspravljalo o tome, ali moje pretpostavke su da će SNP samostalno nastupiti – zaključila je Paunović.

Izvor: https://www.pobjeda.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.