Категорије
СНП

JOKOVIĆ: Sačuvati se nestašica uvozom hrane iz Srbije

Crna Gora je uvozno zavisna kada je riječ o poljoprivrednim proizvodima i tražiće od Vlade Srbije da se u narednih šest mjeseci obezbijedi nabavka osnovnih namirnica kako bi izbjegli eventualne nestašice na tržištu, saopštio je Radiju Crne Gore potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković.

“Uvozimo robe iz Srbije skoro pola milijarde eura i znam da u toj susjednoj zemlji postoji volja da se Crnoj Gori rezervišu osnovni prehrambeni proizvodi u narednih šest mjeseci”, kazao je Joković.

To će biti i jedna od tema razgovora premijera Dritana Abazovića sa predsjednikom Srbije priliko predstojeće posjede sve u cilju zaštite domaćeg stanovništva. U Vladi razmatraju i mogućnost ponovnog formiranja robnih rezervi, kaže Joković.

Kriza na tržištu poljoprivrednih proizvoda i energenata može potrajati i domaći poljoprivrednici moraju više proizvoditi uz veću podršku države.

“Naredne godine treba izdvojiti što je više novca za poljoprivredu kako bi subvencije bile značajno veće, a da poljoprivrednici proizvedu još više
hrane jer bilansi pokazuju da imamo dovoljno samo domaće lubenice i u jednom momentu mladog krompira”,  rekao je Joković.

Turistička sezona kreće i po svim najavama, kaže potpredsjednik Joković, biće uspješna, a to je šansa za plasman domaćih poljoprivrednih proizvoda.

Izvor: https://volimpodgoricu.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.