Категорије
СНП

Joković – Lundberg: Snažno partnerstvo UN i Vlade Crne Gore u cilju razvoja poljoprivrednog sektora

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković sastao se sa rezidentnim koordinatorom Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori, Piterom Lundbergom.

Rezidentni koordinator UN je uputio srdačne čestitke ministru Jokoviću na imenovanjima, istakavši uvjerenje da će se nastaviti i proširiti saradnja u oblasti poljoprivrede na obostrano zadovoljstvo.

Lundberg je najavio skoro usvajanje novog petogodišnjeg okvira saradnje Crne Gore i sistema Ujedinjenih nacija zasnovanog na zajednički indetifikovanim prioritetima.

Ministar se zahvalio na posjeti i dosadašnjoj podršci i naglasio da je poseban fokus rada Vlade suštinska podrška razvoju poljoprivrede i razvoja sjevera kroz unapređenje sektora poljoprivrede, turizma, drvoprerade, kao i kroz otvaranje novih industrijskh pogona.

Joković – Lundberg: Snažno partnerstvo UN i Vlade Crne Gore u cilju razvoja poljoprivrednog sektora

Sagovornici su analizirali ključne izazove u oblastima poljoprivrede, šumarstva, vodoprivrede i ruralnog razvoja, uz poruku da će se u narednom periodu proširiti saradnju kako bi na najbolji mogući način pomogli održivom razvoju Crne Gore.

Izvor: https://www.gov.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.