Категорије
СНП

Sindikat SUP-a sa ministrom pravde: Učestvovaćemo u izradi zakona vezane za sudove, tužilaštva i UIKS

Na veoma konstuktivan način razrađene su teme donošenja važnih novih zakona, i to Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektrou, Zakona o sindikatima, Zakona o štrajku, navode sindikalci

Delegacija Sindikata uprave i pravosuđa CG (SUP) razgovarala je sa ministrom pravde Markom Kovačem i sekretarkom ministarstva Andrijanom Medojević a povodom kolektivnih ugovora, odnosno, konkretno Granskog kolektivnog ugovora, tj. kolektivnih ugovora kod poslodavca za zaposlene u sudovima, tužilaštvima i UIKS-u.

– Na veoma konstuktivan način razrađene su teme donošenja važnih novih zakona, i to Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektrou, Zakona o sindikatima, Zakona o štrajku – navode sindikalci.

Predstavnici sindikata Kovača su upoznali sa namjerama pokretanja aktivnosti povodom direktnog učestvovanja u pregovorima za uvećanje zarada, kao i vraćanja toplog obroka i regresa, odnosno vraćanja minulog rada na penzijski staž osiguranja za zaposlene u UIKS-u i Službama zaštite i spašavanja.

– Od ministra smo dobili podršku za sve naše planove. Na dugom i sadržajnom sastanku dogovorene su dalje zajedničke aktivnosti i koraci, sa dinamikom njihove realizacije – navode predstavnici Sindikata uprave i pravosuđa CG.

Delegaciju si činili Nenad Rakočević, predsjednik SUP-a, Saša Šimun, šef pravne službe, Milan Ilibašić, predsjednik SO ZIKS-a, i Dijana Milić, predsjednica SO Ministarstva pravde.

Izvor: https://www.dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.