Категорије
СНП

Kovač: Izgradnja Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala pokazatelj truda Ministarstva pravde

Ministarstvo pravde pozdravlja zvaničnu odluku da Regionalni centar za borbu protiv sajber kriminala i sajber bezbjednost bude izgrađen u Podgorici. Vjerujemo da će to biti snažno institucionalno sredstvo za borbu protiv sajber kriminala i unapređenje sajber bezbjednosti, saopšteno je iz tog resora.

Kako su istzakli, u cilju realizacije ovog projekta, Ministarstvo pravde će ustupiti sve kapacitete kojima raspolaže, kako bi rezultati bili što prije postignuti.

“Izgradnju Regionalnog centra u Podgorici vidimo kao dodatnu priliku za napredak koju moramo iskoristiti” poručuje ministar, Marko Kovač.

On je dodao da ovaj iskorak predstavlja potvrdu našeg truda i intenzivne komunikacije koju je Ministarstvo u kontinuitetu vršilo sa ambasadorom Republike Francuske, Nj.E. Kristijanom Timonijeom i ekspertima uključenim u planiranje i realizaciju projekta.

Osim naših građana, benefite će osjetiti i susjedne države, što daje dodatni značaj i kredibilitet ovom Centru. Ovim putem, Ministarstvo pravde želi da izrazi zahvalnost
ambasadi Republike Francuske, državnom tužilaštvu i Centru za obuku u sudstvu i tužilaštvu, jer smo svi zajedno dali doprinos da sjedište Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala bude upravo u Crnoj Gori.

Izvor: https://www.cdm.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.