Категорије
СНП

Joković obišao Tuzi nakon nevremena: Razmotrićemo dostupne mogućnosti kako bi ublažili nastalu štetu

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković i državni sekretar Budimir Mugoša danas su sa predsjednikom Opštine Tuzi Nikom Đeljošajem obišli područje koje je sinoć pogođeno jakim nevremenom, gdje su razgovarali sa poljoprivrednim proizvođačima koji su pretrpjeli materijalnu štetu.

Kko je saopšteno iz tog resora, na terenu su zatekli pojedine kulture kao što su lubenice, paprike i paradajz koje su pretrpjele veliku materijalnu štetu.

“Ministar je izrazio razumijevanje za nezavidnu situaciju u kojoj su se našli poljoprivrednici sa ovog područja i naglasio da će Ministarstvo i Vlada razmotriti dostupne mogućnosti i modele na koji način mogu ublažiti posljedice ove elementarne nepogode”, navodi se u saopštenju.

Joković je upoznao poljoprivrednike sa sistemom osiguranja koje ministarstvo subvencionira u iznosu od 5 odsto i istakao da će u narednoj godini pojačati aktivnosti za povećanje obuhvata osiguranja poljoprivrednih kultura i stoke u Crnoj Gori.

Izvor: https://www.cdm.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.