Категорије
СНП

Joković: Prehrambena sigurnost jedan od najvećih izazova

Iz Ministarstva ističu da će se proizvodnja uz pomoć države za unapređenje konkurentnosti proizvodnje kroz bespovratnu podršku za nabavku opreme i mehanizacije još više unaprijediti, a da se na taj način dostiže i šira turistička ponuda i razvoj cjelokupne ekonomije u Crnoj Gori

Prehrambena sigurnost jedan je od najvećih izazova sa kojima se susreću sve zemlje u svijetu. Uspješni mali i srednji proizvođači hrane su garancija da će ovi problemi biti uspješno riješeni, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković.

On je tokom posjete poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačkim pogonima u Danilovgradu razgovarao o modelima i mogućnostima saradnje, kao i uslovima proizvodnje i načinu funkcionisanja na ovim gazdinstvima i pogonima, sa posebnim fokusom na podršku u kontinuitetu snabdijevanja tržišta.

Iz Ministarstva ističu da će se proizvodnja uz pomoć države za unapređenje konkurentnosti proizvodnje kroz bespovratnu podršku za nabavku opreme i mehanizacije još više unaprijediti, a da se na taj način dostiže i šira turistička ponuda i razvoj cjelokupne ekonomije u Crnoj Gori.

foto: MPŠV

Joković je, kako je saopšteno iz resora, zajedno sa generalnim direktorom Direktorata za poljoprivredu Miroslavom Cimbaljevićem i savjetnikom za stočarstvo Miodragom Došljakom obišao u Danilovgradu farmu Željka Radiča, Fabriku stočne hrane A.D. Spuž kao i Farmu koka nosilja Agromont.

„Država prati kretanja na tržištu. Ministarstvo će pružiti aktivnu podršku svim sektorima poljoprivredne proizvodnje“, poručio je Joković.

Izvor: https://www.vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.