Категорије
СНП

TOMIĆ: PRIORITET LOKALNE UPRAVE SU ZADOVOLJNI GRAĐANI

Gostujući u Jutarnjem programu, potpredsjednik Opštine Nikšić, Zoran Tomić, komentarisao je pitanje gledalaca u vezi nezaposlenih visokoškolaca sa biroa i rekao da je problem nezaposlenosti prisutan u našem gradu duži niz godina. Jedan od projekata Opštine i NVO Biznis centar, koji je u velikom procentu finansirala Evropska unija, je i “Zajedno od znanja do posla” gdje je priliku da se dokaže i izbori za stalan posao imalo 30 sugrađana, a tu je i projekat podrške ženskom preduzetništvu, kao i projekat EPCG Solar pomoću kojeg je zaposlen i značajan broj visokoškolaca. Sem pomenutog, lokalna uprava konstantno radi na pronalaženju investitora koji bi otvorili realana radna mjesta i na taj način smanjili visok procenat nezaposlenosti, ali i uvećali prihode budžetu.

“Opredijeljeni smo ka tome da nam je prioritet zadovoljan građanin, i dok smo tu tako će i ostati“, naglasio je Tomić.

a pitanje gledalaca da se napravi osvrt na stanje ulica u našem gradu, konkretno na ulicu koja vodi kroz naselje Budo Tomović do mosta na Gračanici, Tomić je rekao da je putna infrastruktura u Nikšiću u prilično lošem stanju ali se i na sanaciji iste radi konstantno.

“Pomenuta ulica je zatečena u tom stanju, u toku je tender a vrijednost radova je 130.000 eura, a nakon sprovedene tenderske procedure i izbora najpovoljnijeg izvođača, krenućemo sa radovima čiji se zavretak očekuje do jeseni“, dodao je Tomić.

Kada je u pitanju adaptacija fasada na zgradama, soliter kod Autobuske stanice je prvi koji će biti obuhvaćen projektom. U toku je montaža skele a najkasnije do petka, 1. jula počinje se sa radovima. Vrijednost je 39.000 eura, od čega polovinu izdvaja Opština Nikšić.

Adaptacijom fasade na pomenutom soliteru mijenjamo i sliku grada, jer je ova građevina jedna od prvih koja dočeka sve one koji dolaze u naš grad”, naglasio je potpredsjednik Opštine.

Takođe, dodaje da je početo i sa adaptacijom, modernizacijom semafora i postavljanjem zvučnih signalizacija na raskrsnicama, a vrijednost ovih radova je 25.385 eura, dok je 120 kalendarskih dana rok za završetak posla. Projektom su obuhvaćene tri raskrsnice. Zvučna signalizacija je već postavljena na raskrsnici ulica Njegoševe i Nika Miljanića, raskrsnici Nikole Tesle i Serdara Šćepana i raskrsnici ulica Vuka Karažića i Danila Bojovića.

“Ovaj i slični projekti poput taktilnih staza vodilja na ulazu u zgradu Opštine, naljepnice na Brajevom pismu na svim salama i kancelarijama, su važni zbog naših sugrađana koji imaju neki oblik invaliditeta i na tome se neće stati”, poručio je Tomić.

Kada je u pitanju nastavak poboljšanja putne infrastrukture u gradu, Tomić je naglasio da se, nakon sprovedene tenderske procedure u vrijednosti od 550.000 eura, radovi nastavljaju u 11 mjesnih zajednica, na 40 putnih pravaca i u dužini od oko pet i po kilometara.

“Mjesne zajednice koje će biti obuhvaćene ovim projektom su Kličevo, Straševina, Dragova Luka, Ozrinići, Kočani, Humci, Tović, Stara varoš, Centar, Rastoci, Vidrovan, Poljica i Štedim. Ovu priliku takođe koristim da zamolim sugrađane da budu strpljivi jer će se sa radovima nastaviti i naredne tri godine – nije u pitanju “predizborni asfalt”, rekao je Tomić.

Naslijeđeni problem – deponija Mislov do, bila je planirana kao privremena deponija od 2003. do 2008.godine. Proteklih dana deponija je tamponirana a požar je skoro ugašen. Takođe, u toku je studija izvodljivosti sanacije, nakon čega se očekuje Javni poziv za izbor najboljeg izvođača radova, a dodao je i da se nada da će problem deponije i sanacije biti riješen zaključno sa ovom godinom.

Što se planova za naredni period tiče, Tomić je kao prioritete istakao – ulicu Živka Nikolića za koju je završena tenderska procedura i izabran izvođač radova a očekuje se eksproprijacija i početak radova, kvart u Grudskoj mahali gdje je Uprava za javne radove izabrala izvođača, Dom starih gdje se završava procedura oko postavljanja trafostanice što će usloviti brzo otvaranje, zapadna tribina stadiona Sutjeske gdje se čeka odgovor od Vlade Crne Gore, renoviranje dječijeg igrališta u gradskom parku koji će biti opremljen po svim savremenim standardima. Takođe, u planu je izgradnja još dva dječija igrališta i u tom pogledu je završena tenderska procedura i izabran je izvođač radova. Ambulanta na Velimlju takođe očekuje početak radova kao i rekonstrukcije puteva Maočići – Velimlje i Župa-Kapetanovo jezero, zaključuje Tomić.

Izvor: https://www.rtnk.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares