Категорије
СНП

MINISTAR VOJINOVIĆ ČESTITAO KURBAN-BAJRAM

Ministar prosvjete u Vladi Crne Gore Miomir Vojinović, čestitao je Kurban-bajram reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori gospodinu Rifatu Fejziću i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti.

„Crna Gora danas izgrađuje i njeguje odnose među svima na nezaobilaznim vrijednostima očuvanja mira, ljudskih prava i sloboda, ravnopravnosti svih bez obzira na nacionalne, vjerske, kulturološke ili druge različitosti.

Kurban-bajram je praznik koji nosi univerzalne poruke zajedništva, mira i ljubavi ali i simboliku spremnosti na ličnu žrtvu i odricanje radi većeg i zajedničkog dobra. Neka ovo bude prilika da se svi zajedno toga sjetimo i da stalno nastojimo da se time rukovodimo. To je, vjerujem, jedini siguran put ka boljem i srećnijem društvu kojem težimo u okviru evropske porodice naroda.

Dragi prijatelji, želim da ove svečane dane provedete u sreći, blagostanju i istinskom miru sa dragim ljudima. Znajte da vašu radost dijelimo zajedno sa vama, jer ovaj praznik slavi velikodušnost, saosjećanje i solidarnost koja nam je svima potrebna, možda više nego ikada prije.

Jedan od najvažnijih ciljeva svakog čovjeka je život u duhu tolerancije, pomaganja, širenja dobre volje među ljudima i to nikada ne smijemo da zaboravimo. U to ime, čestitam vam praznik uz želju da ga provedete u najljepšem raspoloženju, okruženi svojim najmilijima“, stoji u čestitki ministra Vojinovića. 

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.