Категорије
СНП

Poslaničko pitanje Bogdana Božovića koje će postaviti premijeru Crne Gore na premijerskom satu 20. jula

KOJE SU NAJVEĆE PREPREKE ZA UBRZANJE PREGOVARAČKOG PROCESA SA EU?

Poslanik Bogdan Božović će u ime poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP) od premijera tražiti odgovor na to koje su najveće prepreke za ubrzanje pregovaračkog procesa s Evropskom unijom:

”I koje su to kočnice koje se nalaze na našem putu ka EU, kako bismo efikasno zaokružili ove najvažnije teme i pitanje poput reformi u pravosuđu, pitanje pravde, bezbjednosti i borbe protiv organizovanog kriminala”, naveo je Božović.

Poslanik je u obrazloženju naveo da je Vlada Crne Gore, koja je izabrana 28. aprila ove godine, definisala kao prioritetni cilj ubrzanje procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i da je za tri mjeseca rada “već postigla rezultate koji građanima Crne Gore nagovještavaju da bi taj cilj u razumnom roku zaista i mogao biti ostvaren”.

”Svjedoci smo, međutim, da postoje akteri i formacije, kako u politici tako i u društvu, koji svojim djelovanjem nastoje da spriječe Vladu Crne Gore u ostvarivanju svog cilja. I sami ste u svojim javnim nastupima imali refleksije o takvom djelovanju pojedinaca i grupa. Zato smatram da bi bilo korisno da ovu priliku dijaloga s poslanicima iskoristimo da saznamo i neke pojedinosti oko toga ko je taj koji danas stvara prepreke ovoj Vladi u njenom radu koji bi za posljedicu trebalo da ima učlanjenje naše države u EU u najkraćem roku”, naveo je Božović.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.