Категорије
СНП

KOVAČ KRIVOKAPIĆU: DOK STE BILI NA VLASTI BIO JE JAKO VIDLJIV POLITIČKI UTICAJ NA TUŽILAŠTVO

Ministar pravde Marko Kovač najavio je da će do kraja radne grupe završiti rad u izradi ključnih zakonskih taekstova u okviru poglavlja 23 (Krivični zakonik, Zakon o krivičnom postupku), a formirana je radna grupa koja će se bavi analizom racionalizacije pravosudne mreže.

Marko Kovač je Krivokapiću odgovorio da ne vidi politički uticaj na tužilaštvo.

„Vi ako imate neka saznanja neko od političara na funkcije utiče ili pokušava da utiće na rad nekih tužilaštava, molio bih da to javno obznanite“.

On je kazao da postoji neprimjereni uticaj od pojedinih političara i da je u tom dijelu izostala reakcija Krivokapića.

„Nijesam čuo da se bilo ko iz Vaših redova, oglasio povodom izjave visokog funkcionera u pogledu određenih postupaka koji se vode. Neću ulaziti u imena…Takođe je izostala reakcija strukovnih udruženja i mislim da je to loše i ne može biti put na stvaranju jakih institucija“, rekao je Kovač.

Dodao je da mu je drago što je Krivokapić zainteresovan za odstranjivanje „trulih dasaka“ iz Tužilaštva.

„Ali bih Vas podsjetio da ste dugi vremenski period bili na vlasti kada je taj uticaj itekako bio vidljiv. Dakle, posljedice svog tog uticaja mi danas vidimo kroz zarobljenost institucija, kroz ‘trule daske’, kao što ste Vi rekli. Ali ako je ta izjava jedina mjera Vaše borbe protiv uticaja, mislim da je to jako slabo“, rekao je Kovač.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.