Категорије
СНП

TO Berane: Ne učestvujemo u organizaciji “Thunder festa”, Opština postupila nekolegijalno

Direktor Turističke organizacije Berane Ivan Radević saopštio je da turistička organizacija na čijem je čelu ove godine neće biti organizator “Thunder festa”, koji je organizovala od 2014. godine.

On je objasnio da je organizaciju festivala ove godine preuzela Opština Berane, sa namjerom da traje jednu noć i da se održi u gradskom parku, dok je svih prethodnih godina održavan više noći na beranskom aerodromu.

TO Berane ove godine nije uključena u realizaciju festivala, jednog od nekoliko najpoznatijih festivala u Crnoj Gori, događaja čiji smo ugled i prestiž pažljivo gradili godinama. Budući da organizatori ovogodišnje manifestacije nijesu postupili kolegijalno, te da se nijesu konsultovali sa mnom, vodećim nosiocem ‘Thunder fest’ projekta, smatram da je moja dužnost da ogradim TO Berane od svih odgovornosti za ovogodišnju organizaciju festivala”, saopštio je Radević.

On je kazao kako je “duboko uvjeren da projekte koji su za dobrobit grada treba izdići iznad jeftinog i niskog politikanstva”.

Zbog toga želim da objavim da ćemo sredstva u iznosu od 15.000 eura, koja smo vlastitim trudom i zalaganjem obezbijedili od Vlade Crne Gore, staviti na raspolaganje Opštini za realizaciju planiranog događaja. Time želim da pokažem da jedino saradnjom, dijalogom i međusobnim uvažavanjem možemo postići ciljeve u opštem interesu svih građana, ali da nećemo i ne želimo da učestvujemo u srozavanju ugleda, ili čak gašenju, manifestacije u koju smo uložili godine truda i posvećenosti”, zaključio je direktor Turističke organizacije Berane Ivan Radević.

Iz Opštine Berane je ranije saopšteno da će nakon dvije godine pauze zbog koronavirusa, gradski park pored Lima u Beranama, u petak veče, 22. jula, od 20 sati, biti domaćin najvećeg festivala na sjeveru Crne Gore za mlade, kao i da su učesnici ovogodišnjeg izdanja najbolji gradski Di-džejevi.

Iz Organizacionog odbora ovogodišnjeg “Thunder festa” nijesu htjeli da komentarišu saopštenje direktora TOB i njegove optužbe da se mjestom održavanja i svođenjem festivala na lokalne di-džejeve, ovoj tradicionalnoj manifestaciji srozava ugled.

Izvor: (Radio Berane)

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.