Категорије
СНП

Darko Stojanović, državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalnog staranja:

 „MAP’16 pojekat ima poseban značaj za sve nas koji se bavimo problemima zaštite djece od zloupotrebe

 U organizaciji Međunarodne organizacije rada i Ministarstva rada i socijalnog staranja održana prezentacija ekspertske studije Brza procjena dječjeg rada u oblasti dječjeg prosjačenja. U skladu sa Programom dostojanstvenog rada u Crnoj Gori, Međunarodna organizacija rada (MOR) sprovodi projekat „Mjerenje, podizanje svijesti i angažovanje politika radi unapređenja borbe protiv zloupotrebe dječjeg rada i prinudnog rada“ (MAP’16), koji finansira Ministarstvo rada Sjedinjenih Američkih Država, a u okviru kojeg je studija i sprovedena.

🔛 Ciljevi projekta MAP’16 u Crnoj Gori su unapređenje politika i kapaciteta vlada, nacionalnih organa, i drugih relevantnih tijela za borbu protiv zloupotrebe dječjeg rada, a sprovodi se uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja i drugih brojnih relevatnih institucija.

↔️ Događaju su osim predstavnika resornog ministarstva, prisustvovali centri za socijalni rad, predstavnici MUP-a, kancelarije Zaštitnika, sindikalnih i poslodavačkih organizacija, Socijalnog savjeta, Zavoda za sojalnu i dječju zaštitu te UN agencija UNICEF, IOM i UNDP.

➡️#Državnisekretar u Ministarstvu rada i socijalnog staranja #DarkoStojanović kazao je da ovaj projekat ima poseban značaj za sve nas koji se bavimo problemima zaštite djece od zloupotrebe.

“Dječje prosjačenje, kao jedan od najgorih vidova dječjeg rada, predstavlja ozbiljno kršenje prava djeteta. Većina djece koja prose dolazi iz romske i egipćanske (RE) populacije. Teške socijalno-ekonomske prilike i okolnosti u kojima ova djeca žive, su glavni razlog za takvu situaciju. Ovo je trajna pojava u Crnoj Gori, koju moramo kontinuirano pratiti”, naveo je Stojanović.

Izvor: fbsMRSS

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.