Категорије
СНП

Šef Kluba poslanika SNP CG Dragan Ivanović o Predlogu rezolucije povodom vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu:

SAOSJEĆAMO SA NARODOM UKRAJINE, MORA SE POŠTOVATI SUVERENITET NEZAVISNE DRŽAVE

Dragan Ivanović iz SNP-a je kazao je da žele da vide Crnu Goru u EU, ali znaju da taj put nije jednostavan i da je trnovit.

„Još devedesetih godina NATO je dao riječ da se neće širiti prema Istoku. Međutim, sve ono što se dešava u posljednje vrijeme natjeralo je Rusiju da odgovori na ovaj način. Rusi su to uradili pod izgovorom da se radi o denacifikaciji, ali kao građanin i čovjek moram reći da u potpunosti podržavam sve one koji traže da se zaustavi sukob u Ukrajini jer tamo narod strada“, objašnjava Ivanović.

„Ne možete biti neutralni i ne saosjećati sa narodom Ukrajine. Jedna nezavisna država se mora poštovati, njen suverenitet. Ne vidim veliku iskrenost NATO, niti zapada da se zaustavi rat u Ukrajini. Međutim, najvažnije je da se zaustavi borba na slobodnoj teritoriji. Rezolucija koju treba da donesemo je značajna za Crnu Goru jer smo krenuli na jedan put koji je bio zastao. Na nas se sada gleda širom otvorenih očiju”, jasan je poslanik Ivanović.

Zbog toga, kaže, moraju se neke stvari sagledati realno.

“To se od nas traži. Ovo je jedna od stvari koje moramo završiti da bismo pokazali da smo stvarno za put u Evropu”, ističe.

Izvor: CDM / Borba

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.