Категорије
СНП

PETOG DANA OSME SJEDNICE PRVOG REDOVNOG ZASIJEDANJA SKUPŠTINE CRNE GORE U 2022. GODINI USVOJENO VIŠE PREDLOGA ZAKONA, ODLUKA I REZOLUCIJA

Petog dana Osme sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2022. godini poslanici su usvojili Predlog zakona o dopuni Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja; Predlog odluke o otvaranju Parlamentarne istrage i obrazovanju Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o postupanju nadležnih državnih organa i drugih subjekata u vezi sa projektom vjetroelektrane Možura; Predlog rezolucije povodom vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu; Predlog Carinskog zakona; Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata; Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju lokalne samouprave i Predlog rezolucije o genocidu u Pivi i Velici.

U oviru tačke Izbori, imenovanja i razrješenja Skupština je za člana Savjeta Radio i Televizija Crne Gore imenovala Predraga Miranovića.

Takođe, za članove Upravnog odbora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava izabrani su Ervin Duraković, Mersad Latić, Mefit Tela, Bejto Šahmanović, Marko Ugrin, Senad Sejdović, Momčilo Vuksanović, Suad Begovića, Adrian Hohxa i Denis Vukotić.

Skupština je izabrala Edinu Hasanagu Čobaj za članicu Upravnog odbora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava iz reda nezavisnih eksperata koji se bave ljudskim i manjinskim pravima, dok je za predsjednika Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacija imenovan Željka Rutovića, a za člana Savjeta Agencije Skupština je imenovala Zorana Vujičića. U okviru današnjeg zasijedanja, Damir Suljević je izabran za člana Državne izborne komisije iz reda predstavnika civilnog društva, nevladinog sektora i univerziteta.

Izvor: Skupština Crne Gore

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares