Категорије
СНП

Prodat nikšićki Neksan: Novi vlasnik obećao investicije od 50 miliona, posao za 300 ljudi

 DAMJANOVIĆ: VLADA ĆE SE TRUDITI DA STVORI SVE USLOVE ZA INSTITUCIONALNU PODRŠKU KOMPANIJI

Nikšićka firma „Neksan“ prodata je Aleksandru Mećetinu vlasniku brenda „Beluga“, a kako je na današnjoj konferencija za medije istaknuto, pogoni u Nikšiću proizvodiće jaka pića, votku, džin i viski. Investicija u pogone i infastrukturu firme iznosiće 50 miliona eura, a planirano je zapošljavanje 300 radnika.

Kompanija „Beluga“ jedna je od najvećih u Rusiji za proizvodnju alkoholnih pića, a danas je u Nikšiću potpisan kupoprodajni ugovor kojem su prisustvovali i crnogorski ministri Goran Đurović i #AleksandarDamjanović.

Biznismen Miograd Daka Davidović, vlasnik Neksana, je istakao da je ovo istorijski početak u pravljenju globalnog biznisa.

„Dolazak velike kompanije u Crnu Goru predstavlja vaskrsenje Nikšića u svakom pogledu, a i za ovih 300 porodica mnogo znači. Ovo će dati veliki zamajac i Nikšiću i Crnoj Gori. Velike kompanije prave velike benefite i za druge grane privrede, u trasportu, špediciji, carini, lučkim poslovima i svim zavisnim kompanijama koje će sarađivati sa ovom firmom“, kazao je Davidović.

Dodao je da očekuju da izvoz bude veći nego što je danas ukupni Crne Gore.

„Mi se selimo u drugu kompaniju i imamo namjeru da aktiviramo nekoliko firmi iz ovog biznisa. Imamo dvije fabrike koje će brzo startovati, a očekujemo da ćemo uskoro preuzeti i Željezaru“, poručio je Davidović.

Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović je istakao da ima još zaniteresiovanih za proizvodnju alkoholnih pića i da vjeruje da će pokretanje ovog biznisa dati benefite u kratkom roku.

„Fokusirajmo se na ekonomiju i zbog toga smo danas tu, jer nam je prioritet ekonomija“, kazao je Đurović.

Ministar finansija #AleksandarDamjanović je naglasio da će se Vlada truditi se da stvori svi uslove za institucionalu podršku kompaniji. Cilj je, kako je kazao, da se napravi ozbiljna sinergija države i poslovnih partnera.

„Crna Gora je do sada bila poznata po dva brenda što se tiče proizvodnje alkoholnih pića, jedno je nikšićko pivo i vino Plantaža. Evo i trećeg u proizvodnji jakih alkoholnih pića, koji znači ne samo konkretne benefite nego i ozbiljan marketing koji nam treba. Sa aspekta finansija radujemo se, jer će ova firma doprinijeti državnom i lokalnom budžetu. Očekujemo uspješnu priču“, poručio je Damjanović.

Izvor: Portal RTCG 

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.