Категорије
СНП

Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP CG

VRIJEDI LI IZJAVA ČASTI BEČIĆEVIH DEMOKRATA?

Nema toga građanina Crne Gore koji nije čuo javno obećanje funkcionera Bečićevih Demokrata da svojom čašću i ličnim integritetom garantuju da nikada neće podržati Demokratsku partiju socijalista, niti će, radi vršenja vlasti, biti u koaliciji ili činiti skupštinsku većinu sa DPS-om. Ovu izjavu časti, Demokrate su potpisale 2019. godine.

Građane Crne Gore danas zanimaju odgovori Bečićevih Demokrata na sledećih pet pitanja:

Da li su Bečićeve Demokrate spremne da, suprotno izjavi časti koju su sami potpisali, sa DPS-om ruše reformsku Vladu Crnu Gore, u kojoj maltene svaki njen segment postiže ozbiljne uspjehe, završavajući obaveze bez obzira na zatečeno loše stanje, kako u pravnom smislu, tako i u finansijskom.

Da li su Bečićeve Demokrate spremne da, suprotno izjavi časti koju su sami potpisali, podrže inicijativu DPS-a da se sruši Vlada Crne Gore zato što je, kako je DPS i obrazložio svoju inicijativu za raspravu o povjerenju Vladi, ova Vlada potpisala istorijski Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom?

Da li je za Bečićeve Demokrate izjava časti, koju su sami potpisali, danas postala bezvrijedni dokument na putu rušenja Vlade Crne Gore sa DPS-om?

Da li je budućnost Bečićevih Demokrata u striktnom pridržavanju izjave časti, koju su sami potpisali, ili u direktnom političkom savezništvu sa DPS-om koje bi Demokrate usmjerile na put političkog beščašća?

Da li su Bečićeve Demokrate svjesni činjenice da glasanjem za pad Vlade Crne Gore zajedno sa DPS-om glasaju za obustavljanje najsnažnije borbe protiv organizovanog kriminala koja je postojala u istoriji crnogorske politike?

Odgovori na ova pitanja čine suštinu razumijevanja inicijative DPS-a za rušenje Vlade Crne Gore koja može biti ostvarena samo ukoliko Bečićeve Demokrate pogaze svoju izjavu časti o tome da neće podržavati DPS i da DPS-om neće činiti skupštinsku većinu.

Zato je osnovna stvar da Bečićeve Demokrate građanima odgovore na ovih pet pitanja. Pa izvolite gospodo, saopštite građanima Crne Gore vaše odgovore na ova pitanja.

Bečićeve Demokrate podsjećamo i na činjenicu koja je dobro poznata građanima Crne Gore – da poslanici Socijalističke narodne partije nisu glasali ni za rušenje Krivokapićeve vlade ni za smjenu Alekse Bečića sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore i da smo u prvih sto dana ove Vlade ostvarili naš prioritet broj jedan a to je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom. 

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.