Категорије
СНП

Slađana Kaluđerović, članica Predsjedništva SNP

POLITIČKI SIJAMSKI BLIZANCI – DPS I DEMOKRATE ISTOVREMENO NAPADAJU SNP I VLADU

„Ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvjerka pokaže trag“. Ova narodna mudrost najbolje oslikava ono što se poslednjih dana dešava na političkoj sceni Crne Gore. Tako svakodnevno imamo sve više dokaza da tajno dogovorena koalicija DPS-a i Demokrata ubrzano prelazi u fazu javnog zajedničkog djelovanja.

I jedni i drugi, istovremeno, i sa gotovo identičnom argumentacijom napadaju SNP i Vladu Crne Gore. I jednima i drugima smeta politička stabilnost, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, nastavak evropskog puta, deblokada pravosudnog sistema, ekonomski napredak, stavljanje tački na podjele, te dobra regionalna saradnja.

Tolika podudarnost stavova između DPS-a i Demokrata može samo da iznenadi neupućene, jer novopečeni koalicioni partneri odavno funkcionišu po sistemu – što gore za Crnu Goru, to bolje za nas.

Zato i zajednički trud DPS-a i Demokrata da se zaustavi proces uspostavljanja pune vladavine prava, zato udruženo miniraju ekonomski oporavak Crne Gore, zato identični napadi na inicijativu „Otvoreni Balkan“, zato istovremeno žele da sruše Vladu zbog Temeljnog ugovora, zato opstrukcija svakog djelovanja koje za cilj ima pomirenje u Crnoj Gori.

Smiješno djeluje kada DPS govori o zaštiti interesa Crne Gore. O tome kako su oni štitili te interese ima puno dokaza, a najviše ih je u Specijalnom tužilaštvu za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Još smješnije je kada njihovi novi koalicioni partneri u liku Demokrata spočitavaju SNP-u borbu za funkcije, kada čitava Crna Gora zna da se nekad govorilo – izgore kao vladika za Lesendrom, a danas – izgore kao Aleksa Bečić za foteljom.

Za razliku od DPS-a i njihovih partnera iz Demokratske Crne Gore, SNP nikada ništa nije radio iza leđa naroda, već je uvijek na prvom mjestu imao napredak i boljitak svih građana Crne Gore. To je ono što nam DPS i Demokrate očito ne mogu oprostiti i zato ovi sijamski blizanci zajedno žele da sruše Vladu Crne Gore. Zaboravljaju jedno – narod sve zna.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.