Категорије
СНП

Ministar zdravlja i potpredsjednik SNP CG Dragoslav Šćekić o sjednici Skupštine Crne Gore 19. avgusta:

POTPUNO SMO RELAKSIRANI JER ZNAMO DA SMO RADILI LJUDSKI, ODGOVORNO I U INTERESU GRAĐANA

Premijer Dritan Abazović kazao je da 19. avgust, kada se bude glasalo o povjerenju njegovoj Vladi, čeka potpuno relaksirano.

“Mi smo tu da uradimo dobre stvari za Crnu Goru i već smo uradili. Ko želi da ide nazad – slobodno. Ko želi da ide naprijed dobrodošao je da pruži podršku. Ko želi da se poništi Temeljni ugovor, vratimo u podjele, svađe, mržnju – neka izabere taj put. Ko želi progres – da ulažemo u zdravstvo, školstvo, infrastrukturu, radimo nastavak auto-puta, put Plav-Dečani, imamo izbor, ja mislim vrlo jednostavan. Tu ne treba puno pregovarati. Ovdje je stvar racionalnog i iracionalnog. U Crnoj Gori često preovladava iracionalno”, naveo je Abazović odgovarajući na pitanja novinara nakon što je sa ministrom zdravlja #DragoslavomŠćekićem obišao Opštu bolnicu Berane.

Uvjeren je, ipak, da građani žele da idu naprijed.

“19. avgusta ću poći u Skupštinu, saopštiću neke stvari, mislim da će biti vrlo zanimljive”, istakao je Abazović.

Potpresjednik SNP-a je odgovorio na pitanje da li će njegova partija biti dio nove Vlade, ukoliko ova padne.

“To zavisi od drugih momenata. Ja kao ministar ispred SNP-a i potpredsjednik SNP-a mogu reći da smo dali doprinos da ova Vlada funkcioniše na najbolji mogući način, neke ciljeve koje smo planirali smo ostvarili. Naš je veliki interes da se nastavi sa borbom protiv kriminala i korupcije. Taj put se ne smije zaustaviti. Čini mi se da određeni ne razmišljaju u tom pravcu, čak pomažu određenim kriminalnim strukturama da opstanu. Vjerujem da će ova Vlada nastaviti u punom kapacitetu. Svake promjene su moguće, nama to ne smeta”, istakao je Šćekić.

Kako će se odvijati politička situacija, dodaje, ne može da predvidi.

“Ali kao što je premijer saopštio mi smo potpuno relaksirani jer znamo da smo radili ljudski i odgovorno i u interesu građana”, poručuje Ščekić.

Premijer je kazao i da želi da Berane postanu regionalni zdravstveni centar.

Izvor: CDM 

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.