Категорије
СНП

Посланица СНП ЦГ Милосава Пауновић за ИН4С:

ИЗГЛАСАВАЊЕ СУДСКОГ САВЈЕТА ДА БУДЕ ИСПРЕД ПАРТИЈСКИХ ИГРАРИЈА

Посланици Скупштине Црне Горе данас би, на ванредном засиједању, требало да гласају о четири предложена кандидата за чланове Судског савјета из реда угледних правника.

Подсјетимо, Одбор за политички систем, правосуђе и управу предложио је да се на те функције изаберу Небојша Вучинић, Радоје Кораћ, Драган Шоћ и Фикрет Кургаш.

За њихов избор потребна је двотрећинска, односно тропетинска подршка посланика.

Тим поводом, посланица СНП-а, #МилосаваПауновић, истакла је за ИН4С да ће, као што је утврђено на сједници Одбора за политички систем, правосуђе и управу, СНП ЦГ гласати за кандидате за Судски савјет јер, како је додала, желимо да допринесемо деблокади институција и наставку европских интеграција наше државе.

„Вјерујемо да ће предложени кандидати радити у складу са Уставом и законима. Катастрофално стање у правосуђу се мора промијенити и више никад не смијемо дозволити да нам врхом правосудног система владају људи са криминалном прошлошћу. Не видимо ниједан разлог зашто и остале парламентарне странке не би подржале ово рјешење, нарочито из разлога што су то најављивали више пута и што су сви њихови услови испуњени. СНП у томе више не види никакву препреку, осим страначких играрија, што не смијемо дозволити, јер нам од деблокаде правосуђа зависи улазак у ЕУ, за који се сви боримо“, саопштила је она.

У том смислу, закључује Пауновић, очекујемо двотрећинску подршку за избор предложених кандидата и сматрамо да ће се на том питању заиста видјети ко је за правну државу и владавину права, а ко се за ове вриједности само декларативно залаже.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.