Категорије
СНП

Poslanica SNP CG Milosava Paunović:

 POTREBNO KONAČNO DEBLOKIRATI PRAVOSUĐE

Poslanica SNP CG #MilosavaPaunović kazala je da smo došli do toga da je sudijska profesija srozana, a zbog toga, kako dodaje, poštene sudije trpe.

– Ne treba podsjećati javnost kakvo je stanje u pravosuđu danas. Imamo situaciju da su predsjednici sudova u zatvoru. Da su oni koji su trebali da primjenjuju pravo i zakone, te iste kršili. Sudovi su postali porodične manufakture, predsjednici sudova nedodirljivi… Od časne profesije sudijske došli smo do toga da je srozana i svedena na prezir i opšte nepovjerenje građana. Oni časni, kojih svakako ima, trpe poniženje i šamare od strane korumpiranih i kriminalnih sudija – kazala je Paunović.

Kazala je i da je i tokom izbora članova Tužilačkog savjeta bilo onih koji su ucjenjivali.

– Za takve političke igre nećete imati podršku SNP. Treba svi da se deklarišu da li su ili nisu za EU, istakla je Paunović uz ocjenu da pojedini stvari rade samo da bi imalo „o čemu da se priča“, i dodala da nije tačno da je lista kandidata po „izboru DPS“, već da je riječ o konsenzusu.

Nada se da će Demokratski front ispuniti obećanje i glasati za članove Sudskog savjeta nakon potpisivanja Temeljnog ugovora.

Navela je i da su svi poslanici obećali da će riješiti stanje u pravosuđu, a da pojedini poslanici blokiraju proces.

“Opravdanja da ne izaberemo članove Sudskog savjeta više nema”, navela je Paunović i dodala da je potrebno konačno deblokirati pravosuđe.

Ona je kazala da predloženi kandidati ne idu na ruku DPS-u.

“Kad tad mora se naći kvalifikovana većina da se izaberu ovi članovi”, istakla je Paunović.

Izvor: Portal RTCG / Pobjeda

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.