Категорије
СНП

Šef poslaničkog kluba SNP CG Dragan Ivanović za „Vijesti online“:

 NA NOVO GLASANJE ZA ČLANOVE SUDSKOG SAVJETA SE NEĆE DUGO ČEKATI

Skupština Crne Gore najranije će za mjesec moći ponovo da pokuša da izabere četiri ugledna pravnika u Sudski savjet nakon što kasno sinoć u parlamentu za to nije bilo potrebne većine.

Predloženi kandidati, profesori Pravnog fakulteta Nebojša Vučinić i Radoje Korać, te advokati Dragan Šoć i Fikret Kurgaš, nisu dobili dvotrećinsku podršku poslanika (54 glasa), pa će šansu čekati u drugom krugu glasanja, u kom im je za izbor neophodna tropetinska većina (49 glasova).

Poslanik SNP-a i član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu #DraganIvanović naveo je da je pitanje zašto se i dalje ne kompletira Sudski savjet ako se, kako je rekao, cijelo vrijeme priča da postoji nezadovoljstvo radom sudova i sudija.

On je “Vijestima” kazao da misli da tropetinska podrška za izbor u drugom krugu postoji, dodajući da se na novo glasanje neće dugo čekati.

”Evropa nas čeka, upozorava, daje smjernice i očekuje da shvatimo da nam je to potreba. Da uozbiljimo sudove i sudije, koji moraju biti ocjenjivani i kažnjavani za nerad… Kompletiranje Sudskog savjeta neophodno je Crnoj Gori, njenom pravosuđu, i to bi bio odgovor svima onima koji sumnjaju u kapacitet države da je spremna da ide prema Evropi”, naglasio je Ivanović. 

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares