Категорије
СНП

 U NOVOM MINISTARSTVU FINANSIJA 12 DIREKTORATA MANJE

U novom Pravilniku u unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva finansija, koji je Vlada usvojila krajem jula, nema Direktorata za blokčejn i kriptovalute, kao i niz drugih koji su formirani u vrijeme Vlade Zdravka Krivokapića, dok je ministar finansija i socijalnog staranja bio Milojko Spajić.

U odnosu na prošli pravilnik Ministarstva finansija, koji je obuhvatao i socijalno staranje, a koji je pri formiranju sadašnje Vlade izdvojen u posebno ministarstvo, u novom je 12 direktorata manje.

Prema novoj organizacionoj strukturi Ministarstvo finansija će imati devet direktorata i to: za državni budžet, za ekonomsko-finansijski sistem, za upravljačku strukturu, za finansiranje i ugovoranje sredstava EU pomoći, za poreski i carinski sistem, za centralnu harmonizaciju i razvoj unutrašnjih kontrola, za imovinsko – pravne poslove, za politiku javnih nabavki i državni trezor.

Novom sistematizacijom ukinuti su i direktorati za budžetsku inspekciju i suzbijanje nepravilnosti i prevara, za evropske integracije i međunarodnu saradnju, i za investiciono-razvojne projekte, a svi oni su bili u mandatu prethodne Vlade.

Ministarstvo finansija u novoj organizacionoj strukturi će imati i pet odjeljenja i to za unutrašnju reviziju, za suzbijanje nepravilnosti i prevara, za evropske integracije, međunarodnu saradnju i programiranje i implementaciju EU fondova i za unutrašnju reviziju fondova EU u javnom sektoru i za budžetsku inspekciju.

Izvor: Vijesti online

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.