Категорије
СНП

Saopštenje za javnost SNP CG

PONOSNI NA ISTORIJSKE REZULTATE KOJE SMO OSTVARILI, NASTAVLJAMO BORBU ZA PRAVEDNU, RAZVIJENU I EVROPSKU CRNU GORU

Neprincipijelnim i tajnim dogovorom DPS-a i Demokrata, kome su se pridružile manje partije, u noći između 19. i 20. avgusta srušena je 43. Vlada Crne Gore. Istina, Vlada sa najkraćim mandatom u istoriji Crne Gore, ali i sa najvećim rezultatima i uspjesima.

✅️Nijednog trenutka nismo zastali u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Naprotiv, stvorili smo pretpostavke da SDT i v.d. VDT-a rade svoj posao hrabro, odlučno i profesionalno.

✅️Uhvatili smo se u koštac sa brojnim problemima u oblasti finansija, pravde, zdravstva, prosvjete, poljoprivrede, sporta.

✅️Zadržali smo postojeći nivo plata i penzija i obavezali se da od početka naredne godine minimalna penzija bude 270 eura.
Regulisali smo platni promet sa Srbijom nakon toliko godina i dogovorili stabilno snabdijevanje hranom iz Srbije u narednim teškim mjesecima koji dolaze.

✅️Radili smo na unapređenju stanja u bolnicama i domovima zdravlja i postavili kamen temeljac za izgradnju Klinike za mentalne bolesti, nakon što vlast DPS-a 30 godina na tom polju ništa nije uradila.

✅️Radili smo na poboljšanju stanja u crnogorskoj prosvjeti i krenuli sa realizacijom infrastrukturnih objekata milionske vrijednosti, kao i u proces izmjena i dopuna Granskog kolektivnog ugovora koji će dovesti do poboljšanja materijalnog statusa prosvjetnih radnika.

✅️Suočili smo se sa naslijeđenim problemima u sportu i ispratili svaki uspjeh naših sportista.

✅️Vlada je utvrdila Nacrt zakona o porijeklu imovine, od koga toliko strahuju brojni funkcioneri DPS-a.

🟢Ono na šta smo posebno ponosni i zbog čega smo i u ušli u manjinsku Vladu smo ostvarili.
✅️ Nakon deset godina, potpisan je Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, čime su konačno ovoj najbrojnijoj vjerskoj zajednici u Crnoj Gori data prava koja su joj tako dugo uskraćivana. Naročito smo zadovoljni zbog ovog dostignuća jer smo ostvarili obećanje koje smo dali građanima i vjernicima, te ispunili amanet sa Trojčindanskog sabora i sa vanvremenskih litija. Nijednog trenutka nismo posustali i uz nespornu odlučnost premijera Abazovića riješili smo ovo pitanje koje je tako dugo opterećivalo Crnu Goru.

➡️To je bio povod za rušenje 43. Vlade. Ne žalimo što smo bili u njoj jer znamo da smo u saradnji sa Urom i drugim partijama postigli velike stvari, o kojima će istorija suditi.

✅️Posvećeni što bržem ulasku Crne Gore u EU, reformama, povećanju zaposlenosti i omogućavanju boljeg života građana, odlučni da suzbijemo organizovani kriminal i korupciju i građanima omogućimo bolji život, nastavljamo dalje do formiranja nove Vlade ili raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

‼️Poručujemo svima da je borba za pravednu i razvijenu Crnu Goru počela i da nas niko na tom putu neće zaustaviti.

‼️Od izbora ne bježimo i uvijek smo spremni za svaku provjeru građana. Takoođe, sigurni smo da ubuduće neće biti ni jedne ozbiljne vlade bez adekvatnog učešća SNP-a.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.