Категорије
СНП

Odgovor Kabineta predsjednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović na pitanja DAN-a o inicijativi za smjenu

RAZMISLITI DA LI JE MUDRO U OVOM TRENUTKU RUŠITI I ZAKONODAVNU VLAST

U kasnim noćnim satima između 19. i 20. avgusta, neprincipijelnim i tajnim dogovorom DPS-a, Demokrata i drugih manjih stranaka, srušena je 43. Vlada, uprkos svim njenim uspjesima, među kojima su najveći potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC i bespoštedna borba protiv kriminala i korupcije.

Skupština Crne Gore pod rukovodstvom predsjednice Danijele Đurović bila je pravi partner Vladi Dritana Abazovića i dom za sve poslanice i poslanike, a ona lično je pokazivala veliku dozu tolerancije upravo prema svojim najvećim kritičarima.

Što se tiče inicijative za njenu smjenu, nećemo cijeniti cjelishodnost i legitimnost samog akta, ali ćemo ukazati da je došla u najgorem mogućem trenutku za Crnu Goru i ponoviti stav da predsjednica Đurović nije prekršila Ustav, zakone i Poslovnik Skupštine, već da je uvrštavanjem u dnevni red sjednice Skupštine tačke o izboru članova Sudskog savjeta i tzv. „zetskih zakona“ samo ispoštovala volju većine poslanika koja je postojala u datom momentu.

Takođe, podsjećamo da su predsjednica Đurović i poslanici SNP CG glasali protiv onako predloženih „zetskih zakona“, kao i da su do kraja ostali dosljedni i glasali za sve predložene članove Sudskog savjeta.

Na kraju, ostavljamo podnosiocima inicijative za smjenu predsjednice Đurović da razmisle da li je mudro rušiti i zakonodavnu vlast, nakon pada 43. Vlade i svega što se dešava ovih dana.

Za predsjednicu Đurović i njen rad i rezultate, svakako, najmjerodavniji je sud građanki i građana, a ostaće upamćeno da je na sjednici 19. avgusta od 51 prisutnog poslanika bila jedina koja se izjasnila protiv izglasavanja nepovjerenja Vladi Dritana Abazovića.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.