Категорије
СНП

СНП одговора на питања ИН4С

РАНО ЈЕ ГОВОРИТИ О НОВОЈ ВЛАДИ ИАКО СЕ БЕМАКС КОАЛИЦИЈИ МНОГО ЖУРИ

❓️ Како коментаришете иницијативу да будући мандатар за састав нове Владе буде из редова цивилног сектора?

⭕️ „Рано је говорити о новој Влади, иако се „Бемакс коалицији Демократе-ДПС“ много жури. Влада у техничком мандату на челу са Дританом Абазовићем треба, и са добронамјерним министрима, може да настави са радом до избора.
Постојала је идеја о реконструкцији ове Владе. Иако је премијер Абазовић понудио реконструкцију Владе, на шта су потписе ставили СНП, УРА и ДФ, ту идеју нијесу прихватили Демократе, јер им сујета, ненормална амбиција за фотељама и наређење ДПС-а и Бемакса то нијесу дозволили. Демократе су извршили наређење и гласали за смјену Владу“.

❓ Да ли ипак има неке шансе да СНП подржи ту иницијативу?

⭕️ „Прије свега, мора да се зна да они који могу да разговарају само уз сагласност Бемакса и ДПС-а и који су тај савез већ договорили, са нама не могу формално да разговарају.

Они који нијесу имали разлога да смијене никад успјешнију Владу која је изгласала Темељни уговор, која је отворено кренула у борбу против организованог криминала и корупције и која је кренула са најзначајнијим пројектима повећања пензија, они морају да сносе одговорност зато што су стали на страну оних који су ојадили државу и који угрожавају правну државу, а без икаквог циља осим функција и заштите Бемакса и ДПС-а.

Нећемо дозволити било коме да враћа активну улогу ДПС-у, као што сада раде Бемакс Демократе и Алекса Бечић, који су на Преображење дали сламку спаса потонулом ДПС-у и стали у одбрану мафије“.

❓ Шта је по Вашем виђењу најбољи начин да се ријеши ова криза?

⭕️ „Ова Влада треба да ради до избора и да се договори термин одржавања избора. Све друге идеје које долазе од „Бемакс ДПС-Демократе коалиције“ су обмана народа. Они не повлаче иницијативу ѕа разрјешење предсједнице Скупштине Данијеле Ђуровић, а овамо причају о изборној вољи од 30. августа.

Доста је више са преварама. Данас свако у Црној Гори добро види ко су Бечић, Даниловић и Милачић.
И само да се присјетимо случаја Катнић, којег су држали годину дана, чували су криминалце из институција и продужили им дјеловање, а онда су срушили Владу која је била одлучна да криминалу и мафији скрати крила.

И на крају, једна напомена – СНП није гласала за смјену претходне Владе, нити за Бечићеву смјену.

Извор: ИН4C портал

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.