Категорије
СНП

Odgovor SNP CG generalnom sekretaru SDP Ivanu Vujoviću

DANIJELA ĐUROVIĆ JE PRISUSTVOM NA DOČEKU PATRIJARHA PORFIRIJA JOŠ VIŠE PODIGLA UGLED SKUPŠTINE CRNE GORE

Zaista je smiješno kada o ponižavanju države govori pripadnik partije koja je decenijama učestvovala u sistematskom urušavanju i uništavanju Crne Gore.

Gospodin Vujović treba da zna da je predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović dobila zvaničan poziv Mitropolije crnogorsko-primorske da prisustvuje svečanom dočeku patrijarha srpskog gospodina Porfirija i da ga je sa radošću i ponosom prihvatila.

Nije unizila institituciju koju predstavlja, već naprotiv, još više je podigla njen ugled. Ali, teško da gospodin Vujović to može razumjeti.

Slažemo se u jednom. Crna Gora će biti građanska i evropska, ali i država u kojoj se poštuju prava i slobode svih vjerskih organizacija, kao i građana.

Znamo da je regulisanje odnosa sa SPC i potpisivanje Temeljnog ugovora bolna tačka i razlog zbog koga je SDP učestvovala u rušenju 43. Vlade, ali činjenica je da nas ima puno koji smo se zalagali upravo za ostvarenje tog cilja i koji smatramo da je ovim riješeno pitanje koje je dugo opterećivalo Crnu Goru.

Takođe, svjesni smo da je gospodin Vujović alergičan na prisustvo velikodostojnika SPC u Crnoj Gori. Međutim, to je njegov problem, koji mora riješiti sam sa sobom.

Do tada, poručujemo mu da ne napada predsjednicu Skupštine zbog njenog isključivog prava da prisustvuje bilo kom događaju.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.