Категорије
СНП

IN MEMORIAM: Budimir – Budo Tanjević

U Pljevljima je, 12. septembra 2022. godine, u 66. godini života preminuo naš uvaženi Budimir Budo Tanjević.

Budimir Tanjević rođen je 1956. godine u Pljevljima, gdje je završio i Gimnaziju. Diplomirao je 1980. godine na Pravnom fakultetu u Beogradu, a pravosudni ispit položio je 1995.godine u Beogradu.

Svoj radni vijek započeo je 1982. godine na poslovima diplomiranog pravnika u OOUR „Ugostiteljstvo“ Pljevlja, gdje je bio zaposlen do 1993.godine.

Naredne tri godine radio je u Poreskoj upravi Crne Gore na poslovima finansijskog policajca. Od juna 1996. do jula 1998. godine bio je zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore kao ovlašćeno službeno lice u Centru CDB u Pljevljima.

Od 1998.godine započinje rad u organima lokalne uprave Opštine Pljevlja, na poslovima sekretara Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti, zatim sekretara Sekretarijata za urabanizam i građevinarstvo. Od jula 2002.godine do septembra 2006. godine obavlja poslove sekretara Skupštine opštine Pljevlja.

Od 2007. do 2011. godine radio je u Direkciji za imovinu opštine Pljevlja na poslovima zastupanja opštine Pljevlja pred sudovima i drugim državnim organima. Od novembra 2011. do novembra 2014. godine obavljao je poslove Glavnog administratora opštine Pljevlja. Bio je član Odbora direktora Rudnika uglja, a na čelu OO Socijalističke narodne partije bio u periodu od 2019-2021.god. Smrt ga je zadesila u trenutku obavljanja poslova službenika za pravne poslove u Sekretarijatu za uređenje prostora.

Budimir Tanjević će među kolegama ostati upamćen kao častan čovjek koji se profesionalno odnosio prema poslu. Pamtićemo ga po nesebičnom odnosu prema kolegama, gospodstvenim manirima i ponašanju, kao i univerzalnim vrijednostima koje je njegovao.

Neka mu je vječna slava i hvala.

Izvor:PV Informer 

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.