Категорије
СНП

ministarstvo_zdravlja_cg i MEP danas su imali radni sastanak na najvišem nivou povodom finalizacije jedne od ključnih tema iz pregovaračkog poglavlja 24

ministarstvo_zdravlja_cg i MEP danas su imali radni sastanak na najvišem nivou povodom finalizacije jedne od ključnih tema iz pregovaračkog poglavlja 24 – izrade Mape puta za uspostavljanje Nacionalne jedinice za droge (NDO) i Sistema ranog upozorenja na nove psihoaktivne supstance (NEWS). Potpredsjednica @vlada_cg i ministarka evropskih poslova, @jovanamarovic.meUvjereni smo da će konstruktivan rad na dokumentu rezultirati punopravnim učešćem Crne Gore u radu Evropskog centra za monitoring droga i zavisnosti od droga (EMCDDA) naročito u postizanju operativne Nacionalne jedinice za droge i Sistema ranog upozorenja, imajući u vidu da je punopravno učešće u radu EMCDDA jedno od završnih mjerila poglavlja 24. Na ovaj način će se omogućiti iskorak u ovom segmentu pregovaračkog poglavlja 24 u kojem duži niz godina nije zabilježen napredak, a MEP ostaje na raspolaganju za svaki vid podrške u odnosu na ovo pitanje.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić

Svjesni smo značaja ovog pitanja, kako za građane, tako i u kontekstu pregovora u poglavlju 24. Ministarstvo zdravlja je otvoreno za pronalazak dugoročnog rješenja.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.