Категорије
СНП

Nema dileme! Nebojša Vuksanović biće novi gradonačelnik Podgorice – Broj 1

Kao što je potpisan Temeljni ugovor sa SPC, tako bi i Nebojša Vuksanović, kao budući gradonačelnik, u svom mandatu transformisao Podgoricu u Smart City, kao mjesto poželjno za život za sve njene građane

Tokom kampanje za izbore u Podgorici, građani i građanke ovog grada su mogli čuti različite poruke slogane i imena kandidata za odbornike. U mnoštvu poznatih likova sa političke scene Crne Gore i Podgorice, na listi Socijalističke Narodne Partije – Temeljno za Podgoricu, pojavila su se neka nova lica i imena mladih ljudi koje predvodi nosilac liste, mr. Nebojša Vuksanović, kao kandidat za gradonačelnika.

Kampanja koju je vodila i vodi ova lista je zainteresovala građane Podgorice jer su prepoznali da se radi o kvalifikovanim ljudima, koji žele, znaju i mogu da doprinesu razvoju njihovog grada. Podgoričani su zapazili da je Nebojšu Vuksanovića za gradonačelnika Podgorice preporučila njegova profesionalna biografija. Nebojša nije od onih koji su se još od školskih klupa spremali za politički angažman. Za razliku od takvih, on se prvo školovao i u Crnoj Gori i u Srbiji i u Americi i stekao diplome renomiranih univerziteta. Potom je svoje profesionalno iskustvo gradio u privatnom sektoru, kako u domaćim, tako i u svetskim kompanijama. U poslednje dvije godine bio je posebno zapažen, kao predsjednik Odbora direktora kompanije 13. Jul Plantaže i kao posvećeni borac protiv korupcije u toj kompaniji.

Kada su ga prilikom jednog razgovora, koji je tokom kampanje imao sa okupljenim građanima, upitali šta je to što njega i njegov SNP preporučuje za upravljanje Podgoricom, Nebojša Vuksanović je bez dvoumljenja odgovorio da je to njegova profesionalna biografija, zatim plan koji su on i njegov tim osmislili, kako bi Podgorica postala prvo Smart City, a zatim grad koji se razvija po svim urbanim i humanim pravilima, koja olakšavaju i poboljšavaju život svojih građana. Danas se sa interesovanjem razgovara o četiri elementa budućeg razvoja Podgorice, koje je još na početku kampanje, Nebojša Vuksanović precizno objašnjavao svojim sugrađanima.

Nebojša Vuksanović
foto: SNP

Što se tiče SNP-a, kao partije, kojoj građani daju sve više povjerenja kako kampanja za lokalne izbore odmiče, Nebojša je istakao da građani cijene to što je ulaskom u 43. Vladu Crne Gore, Socijalistička narodna partija ispunila dato obećanje. Ta vlada, u kojoj je SNP participirao, potpisala je 3. avgusta 2022. godine Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom i tako ispunila želju i zahtjev svih onih koji su im 30. avgusta 2020. godine dali povjerenje. To je ono što karakteriše i Socijalističku narodnu partiju i njenog nosioca liste. Kada se nešto obeća, to se i ispuni.

I kao što je potpisan Temeljni ugovor sa SPC, tako bi i Nebojša Vuksanović, kao budući gradonačelnik, u svom mandatu transformisao Podgoricu u Smart City, kao mjesto poželjno za život za sve njene građane.https://www.youtube.com/embed/mNo3sSD4Fvw

Nije nikakvo iznenađenje, što je slogan Temeljno za Podgoricu, s uvažavanjem prihvaćen kod građana i građanki Podgorice. U moru brzih reklama i na brzinu smišljenih poruka slogan Temeljno za Podgoricu se izdvojio kao ozbiljan i kvalitetan. Jasno ukazuje na odgovoran i temeljan pristup poslu koji primjenjuju i SNP i njen kandidat za gradonačelnika.

Možda i to što je listi Temeljno za Podgoricu – mr. Nebojša Vuksanović žrebanjem pripalo mjesto broj 1. na glasačkom listiću nešto želi da ukaže da se radi o kvalitetnim i ozbiljnim kadrovima, sposobnim da rješavaju zadatke koji su pred njima i koji mogu da vode Podgoricu u bolje dane.

Šta je u stvari SMART CITY?

Smart City, tj. Pametan grad – predstavlja koncept koji koristi informacijske i komunikacione tehnologije (ICT) za poboljšanje operativne efikasnosti, dijeljenje informacija s javnošću i pružanje boljeg kvaliteta usluga za dobrobit građana.https://www.youtube.com/embed/MdnJx_3e5Bs

Glavni cilj pametnog grada je da se optimizuju gradske funkcije i promoviše ekonomski rast uz istovremeno poboljšanje kvaliteta života građana korištenjem pametnih tehnologija i analize podataka.

Pametni grad obuhvata:

Infrastrukturu zasnovanu na tehnologiji

Ekološke inicijative

Efikasan i veoma funkcionalan javni prevoz

Sve informacije o gradu potpuno dostupne svim građanima. Na jedan klik, građani će moći da ih koriste i upravljaju njima.

Ukratko, Smart City je kanal komunikacije, najčešće u vidu aplikacije za pametne uređaje, kojim građani mogu koristiti sve resurse koje grad ima i nudi.

Izvor: https://www.vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.