Категорије
СНП

Predsjednica Skupštine uputila čestitku povodom Dana crnogorskog sudstva

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 29. oktobra – Dana crnogorskog sudstva, vršiteljki dužnosti predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Vučković, nosiocima sudijske funkcije u tom i drugim sudovima i svim zaposlenim u sudstvu.

„Funkcionalno, nepristrasno i objektivno sudstvo je temelj svake moderne, demokratske države, a za Crnu Goru cilj koji dugi niz godina afirmišemo i pokušavamo da dosegnemo.

Mnogo je izazova i problema sa kojima se suočavaju organi sudske vlasti, a koje moramo kao država i društvo rješavati u što skorijem roku. To je neophodno, prije svega, da bi se obezbijedila pravna sigurnost za svakog građanina Crne Gore, ali i sačuvale osnovne funkcije države i osigurao naš dalji evropski put.

U tom cilju, oni koji imaju najveću odgovornost u zakonodavnoj i sudskoj vlasti moraju pronaći način da se obezbijedi nesmetano funkcionisanje sudske grane vlasti, u najboljem interesu građana i sveukupnog razvoja države.

Naš strateški cilj da pristupimo evropskoj porodici naroda predstavlja dodatan motiv i podstrek da pokrenemo brže reforme u oblasti sudstva i da preduprijedimo ili smanjimo slučajeve korupcije i kriminala u svim oblastima društva, a koji ne služe na čast nijednom državnom službeniku koji se trudi da svoj posao obavlja na najbolji mogući način, u interesu građana i društva.

U tom smislu, želim da izrazim punu podršku crnogorskim sudijama u njihovom odgovornom i zahtjevnom poslu i da im poručim da pronađu snagu da se sa izazovima sa kojima se suočavaju nose hrabro i odvažno. Sigurna sam da će dati maksimalan doprinos da izgradimo sudski sistem koji će biti usklađen sa evropskim kriterijumima i utemeljen na vladavini prava, stabilnosti pravnog poretka i garanciji zaštite prava i sloboda građana.”

Izvor: https://www.skupstina.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.