Категорије
СНП

Ministar finansija Aleksandar Damjanović je istakao izvanrednu saradnju sa EIB-om, kao i punu podršku Vlade realizaciji predstojećih i novih projekata, ohrabrivši dodatno snaženje sektorske saradnje kroz otvaranje kancelarije EIB-a u Podgorici

Irena Radović istakla je značaj zelene tranzicije i implementacije klimatskih projekata u saradnji IRF-a i EIB-a, kao klimatske banke Evropske unije

Predstavnici Investiciono-razvojnog fonda (IRF) i Evropske investicione banke (EIB) dogovorili su na sastanku dodatno snaženje strateškog partnerstva u oblasti zdravstva, obrazovanja i putne infrastrukture.

Na sastanku ministra finansija, Aleksandra Damjanovića i izvršne direktorice IRF-a Irene Radović sa potpredsjednicom EIB-a, Lilyanom Pavlovom i šefom Sektora za Zapadni Balkan i Tursku u okviru EIB Global-a, Mateom Riveliniem, istaknuto je zadovoljstvo kvalitetom dosadašnje saradnje, te dogovoreno dodatno snaženje strateškog partnerstva u oblasti zdravstva, obrazovanja i putne infrastrukture.

“Tokom onlajn sastanka dogovoreno je snaženje efikasne upotrebe sredstava EIB-a za mikro, mali i srednji biznis, kao i za ranjive kategorije u uslovima ekonomske i energetske krize”, navodi se u saopštenju IRF-a.

Damjanović je istakao izvanrednu saradnju sa EIB-om, kao i punu podršku Vlade realizaciji predstojećih i novih projekata, ohrabrivši dodatno snaženje sektorske saradnje kroz otvaranje kancelarije EIB-a u Podgorici.

Radović je istakla značaj zelene tranzicije i implementacije klimatskih projekata u saradnji IRF-a i EIB-a, kao klimatske banke Evropske unije (EU).

Pavlova je izrazila zadovoljstvo saradnjom, pohvalivši proaktivnost menadžmenta IRF-a u iznalaženju inovativnih i efikasnih modela saradnje, a sve u cilju unapređenja podrške crnogroskoj privredi.

Ona je iskazala zainteresovanost za dodatno snaženje saradnje u strateškim sektorima u partnerstvu sa crnogorskom Vladom.

Pavlova je iznijela i spremnost EIB-a da aktivno doprinese oblikovanju zajedničke energetske budućnosti u kontekstu milijarde EUR koje je EU opredijelila zemljama Zapadnog Balkana za prevazilaženje energetske krize, shodno najavi predsjednice Evropske komisije (EK) Ursule von der Leyen.

Izvor: https://www.vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.