Категорије
СНП

Paunović o protestima na koje poziva DPS: Konstantni pad podrške i gubitak na izborima se ne može nadomjestiti i opravdati pokušajem konsolidacije svog biračkog tijela na protestima

Partije dominantno desne orijentacije, pod plaštom EU integracija, pozivanjem na vaninstitucionalno delovanje, upravo nas na taj način pokušavaju udaljiti od evropskog puta, kazala je u izjavi za IN4S, poslanica Socijalističke narodne partije, Milosava Paunović.

Ona je to kazala, odgovarajući na naše pitanje, kako komentariše proteste koji se najavljuju od strane DPS, i njihovih koalicionih partnera.

„U trenutnoj situaciji, osim izazivanja haosa i nestabilnosti u državi, nikakve druge efekte na taj način ne mogu postići. Konstantni pad podrške i gubitak na izborima se ne može nadomjestiti i opravdati pokušajem konsolidacije svog biračkog tijela na protestima“, istakla je Paunović i dodala:

Umjesto takvog djelovanja, bolje bi bilo da se okrenemo deblokadi institucija i da izglasamo sudije Ustavnog suda, kako bismo bili u mogućnosti da svaki zakon i odluku koju bilo ko smatra neustavnom damo na provjeru ustavnosti, kao i da stvorimo uslove za davanje legitimiteta izbornim procesima, bilo da su u pitanju lokalni izbori ili eventualni vanredni parlamentarni izbori.

To je jedini način, istakla je ona, da se riješi ova institucionalna kriza, kroz dijalog i kroz kompletiranje Ustavnog suda, Sudskog savjeta, kao i izbor VDT-a.

Prema njenim riječima, iako deklarativno insistiraju na izborima, DPS-u je jasno da ovoliku podršku u parlamentu ne mogu više nikada ostvariti i zato na ovaj način pokušavaju nemoguće, a to je da svoj politički uticaj u ovoj mjeri zadrže još neko vrijeme. Ovakav način djelovanja je stoga samo uvod u još jedan režirani haos i udaljavanje od evropskog puta Crne Gore.

SNP poziva da se na narednoj sjednici kompletira Ustavni sud i na taj način riješi svako sporno pitanje vezano za ustavnost zakona. To je jedini pravi put, sve ostalo je pogrešno. Tako da ćemo već tada imati odgovor ko je za EU integracije suštinski, a ko samo deklarativno, poručila je Paunović za IN4S.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.