Категорије
СНП

Šćekić na ministarskom sastanku na Malti

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić predvodi delegaciju Vlade Crne Gore, koja od 17-18. novembra 2022.  boravi u zvaničnoj posjeti Malti i učestvuje na ministarskom sastanku o medicinskim tehnologijama.Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte u lakoći informisanja.

Pored ministra Šćekića u crnogorskoj delegaciji su i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Vladimir Obradović, načelnica Odjeljenja za međunarodnu saradnju Mirjana Đuranović i savjetnica u Direktoratu za javno zdravlje Željka Vulanović.

Sastanak je prilika da zemlje učesnice kroz razmjenu iskustava i znanja o inovacijama i tehnologijama u zdravstvenoj zaštiti, digitalnom zdravlju i metodama  unaprijede pristup zdravlju prevencijom, dijagnostikom, praćenju i liječenju bolesti.

Učešćem na ministarskom sastanku Crna Gora će ponoviti posvećenost svim inicijativama koje podsticajno djeluju na unapređenje zdravlja.

Istovremeno, sastanak na Malti je prilika za intenziviranje bilateralnih odnosa posebno u oblasti zdravlja, gdje je Malta od posebnog značaja, uzimajući u obzir razvijenost zdravstvenog sistema ove države, kao i iskustvo u jačanju zdravstvenih kapaciteta.

Pored bilateralne sardanje, Crna Gora i Malta sarađuju i okviru Inicijative malih zemalja (Small country Initiative-SCI), koja je osnovana pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije.

Sastanak ministara zdravlja malih zemalja  sjajna je platforma za dijalog, diskusiju i umrežavanje oko važnih tema kao što su medicinske tehnologije u kontekstu izazova i jedinstvenih mogućnosti koje dijele politički i zdravstveni lideri malih zemalja.

Medicinske tehnologije omogućavaju umrežavanje između svih relevantnih aktera u ovoj oblasti, podstičući inovacije i napredak kroz obrazovanje i susrete najvećih eksperata. Moderne tehnologije su značajne za zdravstvene radnike i za pacijente. Sastanak je prilika za stvaranje platforme za brzu razmjenu ideja, znanja i mreže za korišćenje naprednih tehnologija.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.