Категорије
СНП

Ministar finansija, mr Aleksandar Damjanović i ambasador Švajcarske, njegova ekselencija Urs Šmid potpisali su danas Sporazum o izmjenama i dopunama prethodnog Sporazuma o reprogramu duga Savezne Republike Jugoslavije i Švajcarske Konfederacije, kojim se definiše zamjena kamatne stope na bazi LIBOR-a, kamatnom stopom na bazi SARON-a

Crna Gora je svoje obaveze prema pomenutoj zemlji uskladila novim uslovima Sporazuma. Prethodno ustanovljeni uslovi, koji podrazumijevaju dvije godišnje tranše  do 2024. godine, ostaju nepromijenjeni.

Crna Gora će nastaviti da izmiruje svoje obaveze prema svim partnerima, posebno uvažavajući prijateljski odnos koji decenijama vezuje dvije zemlje.

Ambasador Šmid ukazao je na veliki broj investicija koje realizuje Švajcarska, kao jedan od pet najvećih investitora u Crnoj Gori, a koje nijesu usmjerene samo na turizam, već i  industriju i proizvodne usluge.

Neophodno unaprijediti diplomatske odnose i adekvatno riješiti pitanje diplomatskog predstavljanja Crne Gore u Švajcarskoj, kako bi bili usklađeni sa izuzetno uspješnom ekonomskom saradnjom, koju karakteriše veoma visok nivo robne razmjene.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.