Категорије
СНП

ALEKSANDAR DAMJANOVIĆ U SLOBODNOJ ZONI

Ministar finansija u Vladi Crne Gore Aleksandar Damjanović komentarisao je gostujući u Slobodnoj zoni sa Draženom Živkovićem na Prvoj televiziji budžet za 2023. godinu.

„Crna Gora još uvijek ne može da funkcioniše isključivo od unutrašnjih prihoda. Država će naredne godine nedostajuća sredstva nadomjestiti iz kreditnih izvora ili postojećih deopzita. Mi smo predvideli zaduženje do 600 miliona evra, ali je to na Parlamentu. Zbog strahovanja kakva će biti naredna godina i Crna Gora mora biti oprezna. Ako se dese dalje inflacije, moramo imati mogućnosti da kroz kreditne angažmane pripremimo narednu godinu“, kazao je Damjanović.

Socijalna davanja moraju pratiti i stopu inflacije, kaže Damjanović i dodaje da je za naknade za djecu i za majke potrebno 100 milona evra samo za te dvije stavke.

„Mi nemamo do kraja precizno ciljanu socijalnu politiku. Još uvijek nije zaživio socijalni karton. Godina će svakako biti neizvjesna a imajući u vidu da smo država socijalne pravde po Ustavu, moramo zadovoljiti sve potrebe koje su zasnovane na donijetim zakonima. 2023. godina nije godina socijalne zaštite. Moramo biti oprezni i sačuvati životni standard prosječnog građanina Crne Gore“, pojašnjava Damjanović.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.