Категорије
СНП

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 20. novembra, Dana opštine Pljevlja, predsjedniku Opštine Rajku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine opštine Dragiši Sokiću, odbornicima i svim građankama i građanima ovog grada

„U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime najsrdačnije čestitam 20. novembar, Dan opštine Pljevlja.

Pljevlja su vjekovima unazad poznata kao primjer multikulturalnosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti i kao takva predstavljala su uzor ostalim krajevima Crne Gore.

Uprkos brojnim izazovima kroz koje smo prolazili kao država, stanovnici Pljevalja su dostojanstveno branili te neprolazne vrijednosti čovječanstva, na ponos cijele zemlje. Na ovim osnovama su i uspostavljeni slobodarska tradicija i antifašizam, zahvaljujući kojima je izvojevana sloboda grada i države u Drugom svjetskom ratu i na čijim temeljima se razvija i moderna, evropska Crna Gora. 

Iako su prepoznata kao opština bogata energetskim, rudnim i industrijskim potencijalima, Pljevlja su godinama unazad bila zapostavljena, što je dovelo do odlaska velikog broja mladih ljudi iz grada.

Neophodno je da kao društvo učinimo sve da iskoristimo ogromne potencijale pljevaljskog kraja, te da kroz otvaranje novih radnih mjesta zadržimo omladinu na svojim ognjištima. Sigurna sam da će tome doprinijeti i nedavno potpisani ugovor koji omogućava toplifikaciju Pljevalja, a koji će umnogome popraviti stanje životne sredine u gradu i stvoriti uslove da privrednici ulažu u Pljevlja.

Uvjerena sam da će Pljevlja i u budućnosti biti prepoznata kao grad mira, tolerancije, razumijevanja i suživota između građana različitih vjera i nacija, te na taj način i dalje davati dobar primjer ostatku Crne Gore.“

Izvor: https://www.skupstina.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.