Категорије
СНП

Јоковић: Залагаћемо се да попис буде сваких десет година, као свугдје у Европи

Предсједник Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић казао је да је у парламенту завршена расправа о попису и подсјетио да је влада обезбиједила средства.

„Суштина је да је СНП у складу са договором приликом уласка у Владу одредила попис као приоритет. Попис ће бити усвојен већином гласова“, најавио је он.

Додао је да ће ова партија сваке сриједе имати прес конференцију у подне. Поручио је да сви гледају да ли је приликом пописа неко Србин или Црногорац, али је напоменуо да ту постоји још битних разлога за попис.

„Залагаћемо се да попис буде сваких десет година, као свугдје у Европи“, додао је он.

Напоменуо је да је битан и Закон о поријеклу имовине, те да ће се наћи у процедури.

Јоковић је подсјетио и да је приоритет био и Темељни уговор.

„Милатовић и Спајић су изневјерили очекивања цркве, а питам их шта су учинили и да ли су наговорили премијера да потпише уговор. Нама је уговор био приоритет јер ми држимо ријеч“, истакао је Јоковић.

Нагласио је и да ће бити расправа на влади око Отвореног Балкана и вјерује да ће то бити завршено.

„Шарл Мишел је рекао да је то сјајна идеја и да ми уласком у Отворени Балкан интегришемо регион. Ескобар је оцијенио да је ова иницијатива трећи стуб политике на ЗБ. Вјерујем да ће ова Влада потписати иницијативу Отворени Балкан“, казао је он.

Немогуће је, како додаје у Србији имати Велику Албанију и у Албанији имати Велику Србију.

„Ово је чисто економско питање које ће олакшати превоз роба, људи и капитала. Спласнуће све тензије које имамо и тако помирени ћемо бити прве чланице ЕУ. Нама је приоритет пут ЦГ у ЕУ. Желимо да у региону имамо боље односе, да лакше путујемо. Отворени Балкан је допуна Берлинског процеса“, оцијенио је Јоковић.

О изборима

Јоковић је казао је да су најближи избори они о предсједнику.

„Ђуровић ће у јануару или фебруару расписати изборе. То ће бити први избори и поставља се питање да ли ће избори бити могући прије избора Уставног суда. Ми у СНП-у се залажемо да се изаберу четири судије Уставног суда како би суд био у пуном капацитету“, нагласио је он.

Истакао је да судије које бирају не познаје.

„Али је ДПС навикао да бира сопствене судије. Навикли су да бирају оне који њима одговарају, а не могу се навићи да су сада опозиција. Апелујем на све да гласају, јер не можемо ићи на друге изборе без Уставног суда“, навео је он.

Јоковић је додао да само два субјекта траже изборе – Европа сад и ДПС.

„Мене интригира и питам се зашто ДПС тражи изборе. Питам и Европу сад како су они дошли на власт, дошли су гласовима СНП, ДФ-а и Демократа. Знамо добро да нисмо били за експертску владу. Формирали су двије партија иако су рекли да неће имати партије док су били власт“, казао је он.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.