Категорије
СНП

Saopštenje za javnost koalicije „Za budućnost Šavnika“

U ŠAVNIKU SE BRANI DRŽAVA KOJA JE NEMOĆNA DA STANE NA PUT KRIMINALNOM IZBORNOM INŽENJERINGU

U Šavniku se ne brani samo izborna volja“ riječi su zaštitnika ljudskih prava i sloboda g-dina Siniše Bjekovića. Zaštitnik se očigledno iznenada probudio iz zimskog sna, pa mu je promaklo da su građani koji pokušavaju da ostvare izborno pravo isto stekli izvršenjem niza krivičnih djela i sve to uz podršku dijela institucija sistema koje i sam Zaštitnik predstavlja. G-din Bjeković izgleda zastupa tezu da je zadatak države da štiti učinioce krivičnih djela.

Gospodine Bjekoviću, pojedinac nije riješen da svojom samovoljom rješava određena pitanja, već prinuđen da svojom odlučnošću brani pravo da bira i bude biran u situaciji kada je drzava koju i Vi predstavljate zakazala, pa makar to bilo i u malom Šavniku. Nije ovdje riječ o pravljenju bilo kakvih izuzetaka već se konačno mora stati na put obrascu ponašanja koji je stvorio sistem čiji ste i sami dio i u kojem ste izabrani da štitite prava građana, ali ne selektivno i po nalogu centara moći, već svih.

U Šavniku imamo i primjer sa ponovljenih izbora da su lica iz druge opštine koja su nanijela tjelesne povrede članu biračkog odbora i potpuno demolirala prostoriju u kojoj su se održavali izbori, već naredne sedmice bez imalo stida došla opet da glasaju. G-din Bjeković je očito zaštitnik prava i ovakvih lica, a to je ono što treba sve nas da deprimira.

Država je dužna da svakom građaninu omogući jednako ostvarivanje izbornog prava ali samo ako je to pravo stečeno u skladu sa zakonom, u suprotnom dužna je da sankcioniše svakog ko to prava pokušava steći izvršenjem krivičnih djela, i tako pošalje poruku svima drugima koje su granice ostvarivanja individualnih prava.

Ako 20 punoljetnih građana koji se međusobno ne poznaju u cilju promjene prebivališta prijavljuju kao adresu stanovanja stambeni prostor od 40m2 i ako je suditi po izlaganju g-dina Bjekovića funkcija drzave je da zaštiti prava ovih građana a na štetu svih onih koiima su ovakve zloupotrebe prava strane.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.