Категорије
СНП

Odgovor ministra Šćekića Evropi sad

Prije nego se osvrnem na vaše jeftine napade, još jednom da ponovim da ova Vlada neće smanjivati neto plate građanima, kako vi vrlo zlonamjerno pokušavate da protumačite moje izjave. A sad da razbijemo još jednu od vaših teorija koju ponavljate kao papagaji i sebe pokušavate da predstavite ekonomskim alhemičarima. U ovoj godini su ostvareni rekordni prihodi u budžetu zbog rekordne naplate PDV-a koji je proporcionalno uvećan u odnosu na rast cijena na malo. Osim toga, zbog velikog rasta cijena goriva na početku godine je ostvarena i rekordna naplata akciza na gorivo a ne zbog „vašeg“ nepostojećeg programa koji sadrži samo jednu mjeru a to je „uzmimo pare zdravstvenom sistemu, podijelimo ih manjem dijelu građana i izigravajmo heroje“. Tokom rada vaše Vlade je cvetao šverc cigareta. Ova Vlada je zaustavila šverc i do sada naplatila više oko 50 miliona eura više akciza na duvan. To je donijelo više novca u Budžet nego svi vaši nikad viđeni Zakoni kojima ste u vašem Budžetu projektovali prihode za 2022 godinu. Zbog toga što je ova Vlada prepolovila akcizu na gorivo, da bi pomogla građanima da bolje podnesu inflatorni udar, ustupili smo kroz smanjenje cijena goriva dodatnih 40 miliona sredstava građanima i privredi sto vama nije ni na pamet palo.

Koliko ste sposobni u realnim situacijama, kada ne prepisujete od drugih „eksperata“ najbolje govore vaši projekti koji su debelo koštali ili će tek koštati državu i građane. Da krenem redom sa projektom osnivanja Air Montenegra koji ste kao osnovali za jedan evro a onda na volšeban način i nezakonito iz Budžeta uložili još trideset miliona, famozni Montenegro works koji je koštao građane pola miliona eura a koji je služio sa punjenje džepova vaših drugara iz Pokreta, arbitraže za Aman i put Meljine-Petijevići koji prijete da ovu državu koštaju više od sto miliona eura itd.

Eto vam odgovor odakle isplaćujemo uvećane plate svim onim kategorijama koje ste vi zaboravili da obuhvatite kvazi programom „Evropa sad“ kao što su penzioneri, zaposleni u policiji, zaposlenima u prosveti i nemedicinskom osoblju.

Bolje bi bilo da se pozabavite istragama koje protiv vas vodi SDT i mogućim optužnicama za nezakonit rad i nekontrolisano zaduživanje države i građana tokom trajanja vaše Vlade.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.