Категорије
СНП

Šćekić „Evropi sad“: Koliko ste sposobni govore vaši projekti koji će tek koštati građane

-Gospodo omladinci DPS-a, prije nego se osvrnem na vaše jeftine napade, još jednom da ponovim da ova Vlada neće smanjivati neto plate građanima, naveo je on

Potpredsjednika SNP-a i ministra zdravlja Dragoslav Šćekić reagovao je na navode Pokreta “Evropa sad”

-Gospodo omladinci DPS-a, prije nego se osvrnem na vaše jeftine napade, još jednom da ponovim da ova Vlada neće smanjivati neto plate građanima, kako vi vrlo zlonamjerno pokušavate da tumačite moje izjave. A sad da razbijemo još jednu od vaših teorija koju ponavljate kao papagaji i sebe pokušavate da predstavite ekonomskim alhemičarima. U ovoj godini su ostvareni rekordni prihodi u Budžetu zbog rekordne naplate PDV-a koji je proporcionalno uvećan  u odnosu na rast cijena na malo- navodi on u reagovanju.

Šćekić dodaje:“Osim toga, zbog velikog rasta cijena goriva na početku godine je ostvarena i rekordna naplata akciza na gorivo a ne zbog „vašeg“ nerealnog programa koji sadrži samo jednu mjeru, a to je „uzmimo pare zdravstvenom sistemu, podijelimo ih manjem dijelu građana i izigravajmo heroje“.

-Tokom rada vaše Vlade je cvjetao šverc cigareta. Ova Vlada je zaustavila šverc i do sada naplatila više oko 50 miliona eura više akciza na duvan. To je donijelo više novca u Budžet nego svi vaši nikad viđeni Zakoni kojima ste u vašem Budžetu projektovali prihode za 2022. godinu. Zbog toga što je ova Vlada prepolovila akcizu na gorivo, da bi pomogla građanima da bolje podnesu inflatorni udar, ustupili smo kroz smanjenje cijena goriva dodatnih 40 miliona sredstava građanima i privredi što vama nije ni palon na pamet- pojašnjava on i navodi:“Eto vam odgovor odakle isplaćujemo uvećane plate svim onim kategorijama koje ste vi zaboravili da obuhvatite kvazi programom „Evropa sad“ kao što su penzioneri, zaposleni u policiji, zaposleni u prosvjeti i nemedicinsko osoblje“.

Dodaje:“Kkoliko ste sposobni u realnim situacijama, kada ne prepisujete od drugih „eksperata“ najbolje govore vaši projekti koji su debelo koštali ili će tek koštati državu i građane.

-Da krenem redom sa projektom osnivanja “Air Montegro” koji ste kao osnovali za jedan euro a onda na volšeban način i nezakonito iz Budžeta uložili još 30 miliona, famozni “Montenegro works” koji je koštao građane pola miliona eura a koji je služio sa punjenje džepova vaših drugara iz Pokreta, arbitraže za Aman i put Meljine-Petijevići koje prijete da ovu državu koštaju više od 100 miliona eura, itd. Gospodo omladinci DPS-a, i dok ste formalno bili u DPS-u ste provjeravali moju diplomu pa nikako da čujemo šta je to sumnjivo u mom obrazovanju- puta on.

Dodaje:“Za razliku od vas ja se lažno ne predstavljam. Bolje bi bilo da se pozabavite istragama koje protiv vas vodi SDT i mogućim optužnicama za nezakonit rad i nekontrolisano zaduživanje države i građana tokom trajanja vaše Vlade“.

Izvor: https://www.dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.